Platform over productie- en procesautomatisering
400 exposanten vormen grootste vakbeurs ooit over industriële vloeistof- en gastechnologieën, meet- en regeltechnieken en productiegericht onderhoud in Antwerp expo

400 exposanten vormen grootste vakbeurs ooit over industriële vloeistof- en gastechnologieën, meet- en regeltechnieken en productiegericht onderhoud in Antwerp expo

Op 23 en 24 maart 2022 zorgen 3 industriële vakbeurzen voor een volledig uitverkocht Antwerp expo: Pumps & Valves, Maintenance en M+R vullen met een record aantal van 400 exposanten alle 5 hallen van Antwerp expo. Goed voor 18.500 m² aan oplossingen voor industriële pompen, kleppen, dichtingen, procesinstrumentatie, automatisering, onderhoud en assetmanagement.

3 industriële vakbeurzen voor het eerst samen

De duobeurs Maintenance en Pumps & Valves wordt al sinds 2012 in de pare jaren succesvol in Antwerp expo georganiseerd. In de onpare jaren stonden vervolgens de vakbeurzen Worksafe, M+R (Meet-en regeltechniek voor de procesindustrie) en ook Maintenance als 3-ledige combi samen in Antwerp expo. Door de Covid-19 overmacht kon de editie van Maintenance en Pumps & Valves van maart 2020 niet plaatsvinden. Omdat ook in het voorjaar van 2021 nog steeds geen enkele vakbeurs of live event door de maatregelen van de overheid mocht doorgaan, werd de agendapuzzel alsmaar complexer.

Aangezien de vakbeurs M+R, meet- en regeltechniek voor de procesindustrie, qua thematiek zeer complementair is met de technologieën die op Pumps & Valves en Maintenance te vinden zijn, namen we in februari 2021 de beslissingen om deze 3 sterke vakbeurzen voor het eerst in hun lange bestaan samen te organiseren in maart 2022.

Het voornaamste doel van deze strategie was om onze exposanten, partners en bezoekers uit de diverse industrieën een groot momentum te geven in een timing die ze gewend zijn (maand maart). Dit momentum moest uiteraard ook in een periode vallen waarin vakbeurzen terug konden georganiseerd worden.

Terug genieten van de kracht van face-to-face gesprekken zonder beperkingen!

De afgelopen 2 jaar hebben wij met z’n allen zowel de eenvoud alsook de beperkingen van digitale communicatietools kunnen ontdekken. De Zoom, Teams of Webex meetings hebben ons geweldig geholpen om met elkaar te blijven communiceren, maar voor eerste kennismakingen, verkoopgesprekken, complexere technische meetings, kennisoverdrachten of informele gesprekjes blijven face-to-face gesprekken onvervangbaar.
Op Pumps & Valves, Maintenance en M+R van 23 & 24 maart 2022 zal het de eerste keer zijn sinds de start van de pandemie twee jaar geleden, dat onze bezoekers en exposanten elkaar op de beursvloer zonder beperkende maatregelen terug kunnen ontmoeten. Een heerlijk moment waar iedereen enorm naar uit kijkt.

Nieuwe topics zoals Waterstof, stoomtechnieken en 15 andere masterclasses terug live te volgen.

Er is een rijkelijk gevuld randprogramma met méér dan 15 masterclasses die terug live bijgewoond kunnen worden tijdens Pumps & Valves, Maintenance en M+R 2022.

Waterstof. Samen met de organisatie Waterstofnet.eu organiseren wij op woensdag 23 maart een masterclass over de stand van zaken van Waterstofnetwerk in Vlaanderen en Nederland. Naast een zicht op de toekomstplannen wordt tijdens deze masterclass ook ingegaan op de technische aspecten waaraan waterstofinstallaties dienen te voldoen. Op onze 3 vakbeurzen staan immers 400 leveranciers met de beste technologieën qua pompen, kleppen, dichtingen, Meettechnieken, piping… en onderhoud. Het is dus ook zeer interessant voor onze exposanten om deze sessie bij te wonen.

Stoomtechnieken. Het groot deel van het energieverbruik van de industrie in België heeft te maken met het opwekken van warmte in het productieproces. Samen met de organisatie Energik vzw, de Vlaamse vereniging voor energie- en milieutechnologie, organiseren wij op donderdag 24 maart de Stoomtechniekdag 2022 waar de laatste updates gegeven worden over instellingen, onderhoud en prestaties van stoominstallaties.
Process Analyser Technology. Samen met ie-net is er ook een gespecialiseerde masterclass over Process Analyser Technology in the 4.0 era. Ook met de verenigingen BEMAS, EHEDG, VMX … worden er masterclasses georganiseerd.

Het volledige programma van de gratis masterclasses kan u terugvinden op de websites van de 3 vakbeurzen.

Innovaties ter ontdekken van de vele exposanten

Dankzij de verschillende innovations kunnen bezoekers opnieuw onder begeleiding een tour volgen langs de innovaties bij de exposanten. Uit alle ontvangen innovaties zullen ook 4 innovation awards uitgereikt worden : de BEMAS Maintenance Digital Innovation Award en de BEMAS Maintenance Innovation Award , de M+R Innovation award en ten slotte ook de Valves Innovation Award. De uitreiking van deze awards vindt plaats op woensdag 23 maart om 18u00 aan de netwerkbar in hal 3.

Praktische info

Pumps & Valves, Maintenance en M+R is geopend op woensdag 23 maart van 10u.00 tot 19u00 en donderdag 24 maart van 10u.00 tot 18u00. Alle 5 hallen van Antwerp expo zijn volledig gevuld met 400 exposanten en stellen zo het grootste aanbod ooit voor. Buiten het monitoren van de luchtkwaliteit van de hallen zal er geen enkele beperkende maatregel meer zijn voor onze exposanten en bezoekers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details