Platform over productie- en procesautomatisering
50.000 diverse industriële bouten en moeren 
Het aftellen van de bestelde elementen gebeurt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.

50.000 diverse industriële bouten en moeren 

Al 45 jaar is Kobout uit Hendrik-Ido-Ambacht gespecialiseerd in bouten en moeren. Van de 120.000 productnummers zijn er 50.000 op de website te vinden. Bijzonder zijn de bouten die voorzien zijn van ‘LUBO smering’. Dit is een droog smeermiddel dat koudlas voorkomt bij het monteren van RVS bevestigingsmateriaal in onder meer de voedingsmiddelenindustrie. Via de krachtige zoekmachine in de online shop zijn deze – en alle andere producten – in vijf muisklikken te vinden en te bestellen

Dat het mogelijk is een florerend bedrijf te leiden op basis van bijna uitsluitend bouten en moeren, bewijst Kobout. Het ‘bijna’ slaat op de toegevoegde waarde die het bedrijf levert op enkele relevante punten. 

Kobout heeft haar eigen vrachtwagens voor het transport van de vele bouten en moeren – 120.000 productnummers.

Online shop

De bouten en moeren uit het assortiment van Kobout worden ingekocht bij hoogwaardige producenten wereldwijd en geleverd in alle landen van Europa. Zowel aan industriële bedrijven en handelsbedrijven als aan de bouwsector. Bedrijven die precies weten wat ze nodig hebben, selecteren hun producten met behulp van een unieke en krachtige zoekmachine in de online webshop. Deze is zo ontwikkeld, dat er maximaal vijf muisklikken nodig zijn om het juiste product uit een assortiment van zo’n 50.000 stuks te selecteren. Uiteraard biedt de webshop de mogelijkheid om een eigen account aan te maken met alle bijbehorende administratieve en logistieke voordelen.

In de webshop zijn 50.000 producten te vinden die met maximaal vijf klikken te bestellen zijn.

Kennis

Wanneer er vragen zijn, dan zitten de medewerkers van Kobout klaar om deze te beantwoorden. Vaste klanten hebben daarbij een vaste contactpersoon en zijn altijd verzekerd van medewerkers met kennis én ervaring met de producten. Een goed technisch gesprek om tot de optimale oplossing te komen, is daarbij aan de orde van de dag. Of het nu gaat om duizenden stuks voor grote series of een beperkt aantal voor een eenmalige opdracht. Daarbij biedt Kobout de mogelijkheid om zogenaamde ‘sets’ te leveren, ook wel kitting genoemd. Dit is een verzameling bevestigingsmiddelen in een aparte verpakking behorende bij een specifiek onderdeel of product. De betreffende monteur hoeft hierdoor niet zelf zijn set uit het magazijn te ‘picken’ maar heeft direct alles binnen handbereik, wat de montage versnelt en de kans op fouten minimaliseert.

Specials

Steeds vaker maken klanten ook gebruik van de mogelijkheid om standaardproducten te laten bewerken. Het bedrijf zaagt dan bijvoorbeeld draadeinden op lengte, brengt boringen aan – bijvoorbeeld net onder de kop – of tapt schroefdraad. Andere bewerkingen zoals een speciale coating of warmtebehandeling zijn te regelen.

Kobout dozen hebben een kenmerkende blauwe kleur die door alle klanten direct wordt gekoppeld aan kwaliteit en kennis.

LUBO voorkomt koudlassen bij RVS verbindingen

Een absolute favoriet in het assortiment betreft de zogenaamde ‘LUBO bouten’. Dit zijn roestvaststalen bouten waarvan de draad voorzien is van een droog smeermiddel genaamde ‘LUBO’. Dit smeermiddel voorkomt het zogenaamde ‘koudlassen’ dat relatief snel optreedt bij het snel aandraaien van bevestigingsmaterialen van zachter materiaal zoals aluminium, roestvaststaal en titanium. Door oplopende drukken en temperaturen tijdens dit proces kunnen de moeren letterlijk vastlassen op de bout. Dit levert vervolgens vooral problemen op bij demontage in het kader van onderhoud of afvoer. Traditioneel wordt dit voorkomen door handmatig een vet op de bout aan te brengen voorafgaand aan de montage. Een redelijk arbeidsintensief karwei, omdat ook overtollig vet weer netjes moet worden verwijderd. Daarnaast bevatten veel van deze vetten PFAS en andere stoffen die niet wenselijk zijn in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie.

‘LUBO’ is bij levering echter al aangebracht op de gewenste bout. Daarbij is het droge smeermiddel 100% PFAS-vrij, milieuvriendelijk én gecertificeerd voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Zowel voor Europa als de Verenigde Staten. Op de TechniShow worden de LUBO-bouten gedemonstreerd door de uitvinder, die ze ontwikkelde op basis van zijn eigen ergernis. Hij wilde af van dat ‘gedoe’ met potjes met vet, kwastjes, afvegen en de wetenschap dat het niet milieuvriendelijk is. Het resultaat van jaren ontwikkelen en testen is het uiteindelijk ‘LUBO’. Kobout is inmiddels de grootste dealer van deze producten in Europa.

Meer weten? Kom dan kom langs op de TechniShow, stand 07.F131.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details