Platform over productie- en procesautomatisering
50 procent lichter: ’s werelds eerste modulaire hybride-kabelrups gemaakt van staal én kunststof

50 procent lichter: ’s werelds eerste modulaire hybride-kabelrups gemaakt van staal én kunststof

Energietoevoersystemen gemaakt van staal en kunststof kunnen gemakkelijk lange, vrijdragende rijwegen aan en kunnen razendsnel geopend en gesloten worden.

Veilige verticale geleiding van kabels en slangen: igus heeft nu haar eerste hybride-kabelrups van kunststof én staalontwikkeld voor deze toepassingen. Het nieuwe energietoevoersysteem, genaamd YE.42, is dankzij het gebruk van high-performance polymeren 50 procent lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en biedt tevens 50 procent meer vrijdragende lengte dan kunststof kabelrupsen. De hybride oplossing kent een zeer hoge stijfheid en kan zeer gemakkelijk geassembleerd en onderhouden worden dankzij het modulaire ontwerp. Operators kunnen vertrouwen op werkplatforms of verticale liften voor een veilig, voordelig en snel vervangbaar systeem.

Kersenplukmachines, bouwmachines en hefplatforms kennen dezelfde uitdaging: een veilige en compacte verticale geleiding van kabels én slangen. Voor dergelijke scenario’s, vertrouwen gebruikers doorgaans op robuuste en stijve stalen kabelrupsen. Echter zijn deze zeer zwaar en moeilijk te installeren en moeten vaak in zijn geheel worden vervangen wanneer service of reparatie benodigd is. Dit betekent een enorme kostenpost voor machine-exploitanten en verhuurbedrijven vanwege de stilstand van de apparatuur. igus heeft nu een hybride-kabelrups ontwikkeld, speciaal voor lange vrijdragende rijwegen. De ondersteunende kabelrups-schakels van de nieuwe energietoevoer-oplossing zijn gemaakt van staal en waarborgen hierdoor een hoge stijfheid, terwijl de pen/gat verbinding, de buitenste schakels en de dwarsverbinders volledig zijn gemaakt van een tribologisch geoptimaliseerd high-performance kunststof. Dankzij het kunststof, bespaart de gebruiker – in tegenstelling tot een stalen kabelrups – 50% aan gewicht. Vergeleken met een kunststof kabelrups, kan de nieuwe hybride-kabelrups 50 procent meer vrijdragende lengte implementeren.

Snel gemonteerd en onderhouden dankzij modulair ontwerp

Een ander belangrijk voordeel van het nieuwe kabelrups-systeem zit in de modulariteit. De kabelrupsschakels van de YE.42 kunnen eenvoudig in elkaar worden gestoken en snel geassembleerd worden. Dankzij het modulaire ontwerp laat igus schroeven, nagels of bouten, die door vibraties los kunnen raken, volledig achterwege. Kabels kunnen snel worden vervangen dankzij de dwarsverbinders die geopend kunnen worden: een ander voordeel boven klassieke stalen kabelrupsen, welke doorgaans volledig genageld of gebout zijn. De nieuwe YE.42 bereikt daarnaast haar hoge stabiliteit dankzij een mes- en groef ontwerp voor het borgen van de kabelrupsschakels. Voor het binnenwerk van de kabelrups, biedt igus een breed scala aan inwendige verdelingen, waaronder scheidingsschotten die vriendelijk voor kabels en slangen zijn.

readychain – aansluitklaar inclusief systeemgarantie

De nieuwe hybride-kabelrups is nu beschikbaar met een inwendige hoogte van 42 mm en een inwendige breedte van 50 tot 400 mm met een buigradius van 100 mm. Andere maten zijn op aanvraag leverbaar. Het nieuwe energietoevoersysteem is ook beschikbaar als aansluitklaar, geconfectioneerd readychain systeem met geteste chainflex kabelrupskabels, hydraulische componenten, slangen en slangfittingen. Alle chainflex kabels worden aangeboden inclusief een unieke wereldwijde garantie van 36 maanden, dit is mogelijk dankzij de talloze tests die worden uitgevoerd onder realistische omstandigheden in het eigen igus laboratorium met een oppervlakte van 3.800 m².

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details