Platform over productie- en procesautomatisering
64 procent aan gewicht bespaard met ’s werelds eerste polymeer telescopische geleiding van igus

64 procent aan gewicht bespaard met ’s werelds eerste polymeer telescopische geleiding van igus

Nieuwe voordelige drylin telescopische rail gemaakt middels spuitgieten waarborgt een gemakkelijke verlenging

’s Werelds eerste polymeer telescopische rail van igus laat zien wat 100% kunststof kan doen. Deze is licht, gemakkelijk te assembleren en voordelig dankzij het spuitgieten. Hiermee kunnen onder andere laden, stoelen en hoofdsteunen gemakkelijk worden uitgetrokken en ingesteld. Hiervoor vertrouwt igus volledig op haar duurzame en slijtvaste, hoogwaardige polymeren. Omdat deze leverbaar is in drie kleuren, past de nieuwe drylin rail zich ook visueel aan de betreffende omgeving aan.

In vliegtuigen, auto’s, treinen of in de meubelbouw is niet alleen de lange levensduur van de componenten belangrijk, maar vooral ook het geringe gewicht en de snelle montage. Daarom heeft igus nu een telescopische geleiding ontwikkeld die volledig is vervaardigd uit hoogwaardige polymeren. Met de drylin NT serie, heeft igus al met succes telescopische geleidingen, gemaakt van aluminium en polymeer, welke soepel en gelijkmatig glijden dankzij de toepassing van tribologisch geoptimaliseerde hoogwaardige polymeren, in haar programma. Echter, elke gram telt in stoelverstellingen of laden in vliegtuigen en auto’s. “Daarom hebben we nu de eerste telescopische geleiding ontwikkeld die volledig is vervaardigd uit hoogwaardig polymeer. Vergeleken met de drylin NT-35 telescopische rail is deze 64 procent lichter, bij dezelfde verlenginglengte”, legt Stefan Niermann uit, drylin Drive Technology Division Manager. “Wanneer we de metalen rails in zes laden elk van 10 keukencontainers door onze nieuwe telescopische rails aan boord van een vliegtuig zouden vervangen, dan zou het gewicht worden gereduceerd met 11 kg, hetgeen een besparing van 33 ton brandstof zou betekenen voor een Airbus A340-400 over een periode van 20 jaar gebruik.” Een ander voordeel van de nieuwe polymeer geleiding: er worden geen rolkogels gebruikt. Externe smeermiddelen zijn niet nodig. De corrosiebestendige geleidingen zijn daarom ook geschikt voor gebruik in hygiënische gebieden zoals in de verpakkings- of medische technologie.

De juiste oplossing voor elke toepassing

De nieuwe telescopische rail van polymeer heeft een lengte van 150 mm en kan nog eens 150 mm worden verlengd. Dankzij een opklik-haaksysteem kan de geleiding snel en intuïtief worden gemonteerd en is deze klaar voor installatie. De drylin polymeer telescopische rail is beschikbaar in wit, lichtgrijs en donkergrijs, zodat deze qua uiterlijk aan de betreffende omgeving kan worden aangepast. Ander kleuren en uittreklengten zijn beschikbaar op aanvraag. Naast de nieuwe polymeer telescopische rail, biedt igus haar drylin NT telescopische rails met een breedte van 35 en 60 mm aan voor hogere belastingen. Ze maken een continue verlenging mogelijk van tot wel 1200 of 2000 mm. Voor de drylin NT telescopische geleidingen, vertrouwt igus op geleiderails gemaakt van hard geanodiseerd aluminium, welke een grote stijfheid kennen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details