Platform over productie- en procesautomatisering
ABISS 2019 | Data converteren naar bruikbare informatie

ABISS 2019 | Data converteren naar bruikbare informatie

Productiebedrijven beschikken over heel veel data, maar daar wordt vaak te weinig mee gedaan, vooral omdat ze niet weten hoe die data optimaal te benutten. Wonderware Benelux stelt mensen in staat om hun industriële processen door middel van software te beheren en te verbeteren. Zo kunnen bedrijven met behulp van Manufacturing Intelligence hun historische productiedata converteren naar bruikbare informatie om beter inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen. Tijdens een bedrijfsspecifieke proof of concept kan men met de mogelijkheden kennismaken.

Wonderware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van industriële software voor de Connected World: open, schaalbare, gebruiksvriendelijke, beveiligde en veelzijdige software, waarmee mensen hun processen kunnen verbinden, besturen, analyseren en optimaliseren. De firma is uitgegroeid tot een belangrijke speler in industriële software en de wereldwijde marktleider op het gebied van HMI, SCADA en industriële besturingssystemen. “We concentreren ons op de meest urgente operationele problemen van onze klanten en leveren robuuste, beveiligde en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen om die problemen op te lossen. Onze software biedt oplossingen voor het automatiseren en optimaliseren van een breed scala aan industriële processen”, zegt Jasper Zondervan van Wonderware Benelux. “De ervaring leert ons dat bedrijven heel veel data uit de productie opslaan in verschillende informatie­systemen, bijvoorbeeld sensordata bij de machines, maar er uiteindelijk niks mee doen. Ze bezitten immers vaak noch de kennis noch de software om die data om te zetten naar informatie, die bruikbaar is om bijvoorbeeld analyses te maken. Dankzij onze Manufacturing Intelligense software kunnen we hen daar eenvoudig bij helpen.”

Via het Manufacturing Intelligence pakket worden data vanuit één of verschillende databases verzameld en samengevoegd tot één of meerdere dashboard, waarmee managers, teamleaders en operatoren belangrijke parameters kunnen analyseren.

 

Manufacturing Intelligence

Via het Manufacturing Intelligence pakket worden data vanuit één of verschillende databases verzameld en samengevoegd tot één of meerdere dashboards, waarmee managers, team leaders en operatoren belangrijke parameters eenvoudig kunnen analyseren. Om de bedrijven met de software te laten kennismaken, werkt Wonderware in slechts vijf dagen een proof of concept uit met de klant. “Elk project start met een kick-off meeting met één van onze medewerkers en een databeheerder en een operator van het bedrijf in kwestie. Daarin wordt vastgelegd wat het informatievraagstuk is, wat het doel van de proof of concept is, welke data aanwezig is en welke resultaten verwacht worden. De focus ligt steeds op een klein project met een duidelijke scope”, licht Zondervan toe. “Op basis van die informatie en de data, die de klant ons ter beschikking stellen, werken we op heel korte tijd in nauwe samenspraak met die klant een case uit, resulterend in een aantal dashboards die de gewenste inzichten moeten geven. De klant kan deze dashboards tijdens de uitvoeringsfase ook analyseren, waarna op basis van hun feedback nog eventuele aanpassingen uitgevoerd worden. Na validatie van de case volgt een finale presentatie, gevolgd door een testperiode, waarna de klant finaal beslist om de software al dan niet aan te kopen.”

Tijdens een proof of concept kunnen bedrijven kennismaken met de mogelijkheden van de software voor hun specifieke toepassing.

 

Toepasbaar in de meest uiteenlopende sectoren

Dankzij de dashboards worden bij de bedrijven vaak nieuwe inzichten blootgelegd of krijgt men al dan niet een bevestiging van het buikgevoel. “In een bepaalde firma waren ze voor de case van mening dat ze dringend de machinecapaciteit moesten verhogen en dus moesten investeren. Analyse van de data toonde aan, dat er wel degelijk voldoende capaciteit aanwezig was, maar dat de productieplanning veel beter geregeld kon worden”, sluit Zondervan af. “Ongeacht de sector of de toepassing, onze Manufacturing Intelligence software kan probleemloos toegepast worden om aan de hand van de beschikbare data de nodige analyses te maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details