Platform over productie- en procesautomatisering
ABISS 2019 | De ultieme Profibus & Profinet netwerk analyser

ABISS 2019 | De ultieme Profibus & Profinet netwerk analyser

Profibus en Profinet draaien al geruime tijd naast elkaar in industriële installaties. Voor elk van deze technologieën waren tot voor kort verschillende analysetools nodig. Dit is nu verleden tijd dankzij de Procentec Mercury, een ruggedized tablet voor Profibus en Profinet analyse. Bintz Technics staat in voor de verdeling.

De Mercury is een mobiele netwerk analyser die u toelaat om foutopsporing, analyse en monitoring van industriële datanetwerken te doen. Gebruikmakend van het Osiris besturingssysteem krijgt u op een eenvoudige en overzichtelijke manier een gedetailleerd inzicht in de gezondheid van uw Profibus of Profinet netwerk. Bovendien is de Mercury een Windows tablet. Hij kan dus ook ingezet worden voor alledaagse administratieve taken.

Commissioning van uw netwerk

Een van de handige features waarover de Mercury beschikt is de Commissioning Wizard. Met deze wizard kan u nagaan in hoeverre uw Profibus en Profinet netwerken voldoen aan de PI Standard (Profibus & Profinet International). Het door de wizard gegenereerde rapport geeft u een duidelijk overzicht van welke acties u nog dient te ondernemen opdat uw netwerk aan deze standaard zou voldoen. Deze rapporteringstool komt in de vorm van een softwarelicentie die meegeleverd wordt op de Mercury tablet of afzonderlijk kan geïnstalleerd worden op PC.

EtherTAP voor diepgaande Profinet analyse

Soms is het niet voldoende om te weten of een deelnemer actief is in het netwerk of niet. In sommige situaties is het nodig om een diepgaande analyse op pakketniveau uit te voeren. Met de Procentec EtherTAP is dit mogelijk. Met deze passieve analysetool kunnen alle verzonden en ontvangen datapakketten in detail geanalyseerd worden. De verzamelde data kan vervolgens ingeladen worden in gespecialiseerde softwarepakketten zoals Wireshark en Ethereal voor verdere analyse.

Sluitend geheel

Samengevat heeft u met de Mercury de ultieme tool in handen om op een eenvoudige manier industriële netwerken te analyseren. De Mercury werkt daarenboven naadloos samen met bestaande analysetools zoals de Profitrace, Combricks en Profihubs. Er is dus allerminst nood om bestaande analysetools overboord de gooien. Meer informatie kan u terugvinden in de Mercury brochure en via de Procentec website.  

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de Procentec Mercury? Neem contact op met Bintz Technics. Zij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details