Platform over productie- en procesautomatisering
ACE organiseert studentenaward Innovace 2022
( Foto: ACE Stoßdämpfer )

ACE organiseert studentenaward Innovace 2022

Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer vraagt deelnemers aan de Innovace 2022, de jaarlijkse wedstrijd van ACE voor studenten, om een oplossing te bedenken voor het ongecontroleerd dichtslaan van ramen en deuren door harde wind met beschadigingen tot gevolg.

Het bedrijf uit het Duitse Langenfeld vraagt studenten om een oplossing te bedenken die moet voorkomen dat ramen en deuren ongecontroleerd dichtslaan. Daarbij moeten enerzijds beschadigingen worden voorkomen en anderzijds lawaaioverlast worden vermeden.

Deelnemers dienen een ontwerp inclusief technisch bewijs voor de functionaliteit en haalbaarheid ervan in te sturen. De functie (het openen en sluiten van het raam, met weinig inspanning) moet blijven bestaan, net als het bedieningsgemak.

Vanaf een hoeksnelheid van ca. 30 graden/sec. (plotselinge windvlaag) moet de beweging worden afgeremd of gedempt om de botssnelheid van het raam in het kozijn te verminderen.

Studenten of studententeams van (technische) universiteiten en hogescholen uit binnen- en buitenland vanuit opleidingen als werktuigbouwkunde, constructie, mechatronica en elektrotechniek hebben nu de kans om in het kader van de wedstrijd een zo onopvallend mogelijk onderdeel te ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld denkbaar om het binnen het kozijnprofiel of in of aan de scharnieren aan te brengen.

Prijzengeld en aanmelding

Net als bij de voorgaande edities van Innovace kan de student of het studententeam dat het beste ontwerp inlevert, een bedrag van € 5.000,- winnen. Daarnaast ontvangt de begeleidende leerstoel of opleiding een bedrag van € 2.000,-. Voor enkele prijswinnaars vormde de award in het verleden bovendien al een springplank naar de eerste baan bij ACE.

Meer informatie over de precieze eisen en de technische voorwaarden is op de homepage van ACE Stoßdämpfer te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Toni Triediger, [email protected]. Daarbij dient ook de opleiding te worden genoemd.

Op 16 mei om 15.30 uur vindt er een online meeting plaats, waar belangstellenden vragen kunnen stellen. Geïnteresseerden dienen zich hiervoor uiterlijk 13 mei aan te melden via bovenstaand e-mailadres.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details