Platform over productie- en procesautomatisering
Advanced Engineering komt voor het eerst naar innovatiestad Antwerpen

Advanced Engineering komt voor het eerst naar innovatiestad Antwerpen

Recordaantal standhouders op 11 en 12 mei in Antwerp Expo

Na twee edities in Gent komt Advanced Engineering op 11 en 12 mei voor het eerst naar Antwerpen. In hal 4 van Antwerp Expo zullen 130 exposanten klaar staan om bezoekers te helpen met hun innovatieve vraagstukken. Daarnaast voorzien meer dan 50 toonaangevende sprekers de bezoekers van interessante keynotes en worden er tal van demo’s en presentaties over onder meer VR, AI, 3D-printing gegeven.

“Vernieuwingen binnen productontwikkeling zijn amper bij te houden. Wie in deze uiterst boeiende tijden relevant wil blijven, is best geïnformeerd”, zegt Jeroen Arnouts, Head of Events van Advanced Engineering bij beursorganisator Easyfairs. “Advanced Engineering is dé vakbeurs voor iedereen die zich bewust is van de impact van innovatie op zijn producten.”

Easyfairs verwacht zo’n 1.500 bezoekers vanuit de Belgische maakindustrie en R&D afdelingen van bedrijven zoals R&D managers, innovation managers, CTO’s en product designers/engineers. Op woensdagavond 11 mei vindt er een netwerkborrel plaats met de Belgische maakindustrie.

Innovatiestad

Als groeipool van innovatie is Antwerpen de geschikte locatie voor dergelijke beurs. De stad wil een voortrekkersrol vervullen om voorsprong te nemen op andere steden en haar internationale aantrekkingskracht te vergroten. Die ingesteldheid loont, want Antwerpen wordt internationaal geroemd om haar strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken.

Samenkomen en kennis uitwisselen is iets waar in Antwerpen veel belang aan wordt gehecht, vandaar ook de vele innovatiehubs: “plekken waar grote bedrijven, kleinere veelbelovende spelers en onderzoekers elkaar kunnen ontmoeten. Een treffend voorbeeld is The Beacon, een innovatiehub die start-ups en grotere bedrijven samenbrengt en zich concentreert rond digitalisering, en dan vooral AI en het Internet of Things (IoT)”, vertelt Antwerps schepen van Innovatie Erica Caluwaerts. “Dergelijke kennisdeling draagt enorm bij tot de competitiviteit van de maakindustrie.”

De beurs wordt op woensdag 11 mei plechtig geopend door schepen Caluwaerts zelf. Zij is ervan overtuigd dat beurzen zoals Advanced Engineering een sleutelrol spelen voor de stad: “Niet elke stad heeft dezelfde behoeften, maar veel steden hebben dezelfde uitdagingen.” Voor de verschillende sectoren in een stad geldt hetzelfde. “Net daarom is blijven voorttrekken en innoveren ‘in goed gezelschap’ essentieel.”

Volgepakte 2-daagse

Dat ‘goed gezelschap’ is op Advanced Engineering zeker te vinden. Op de beurs zelf zullen 130 exposanten in design, materialen en elektronica specifieke oplossingen aanbieden voor de producten van morgen. “De standruimte is volledig uitverkocht. We gaan van 95 standen in 2019 naar 130 standen in 2022“, zegt Jeroen Arnouts tevreden.

Ook zullen er meer dan 50 toonaangevende sprekers aanwezig zijn die interessante keynotes zullen voorzien waaronder: Koen Verhaert, Jan Rabaey (UC Berkeley, imec), Guy Van Wijmeersch (Barco), Nicolas Deruytter (ML6), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs) en Bart Van Der Schueren (Materialise). Daarnaast verzorgt XR Valley een AR/VR zone en zal er een AI-hub aanwezig zijn gehost door The Beacon waarin gebouwd kan worden aan een strategie rond artificiële intelligentie. Op deze manier wordt Advanced Engineering een echte afspraak met de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details