Platform over productie- en procesautomatisering
Alles wat u moet weten over automatisering in het Industrie 4.0-tijdperk

Alles wat u moet weten over automatisering in het Industrie 4.0-tijdperk

Automatiseren draaide vroeger om sneller en beter. Vandaag moet het vooral slimmer en flexibeler. Om u wegwijs te maken in alle nieuwe ontwikkelingen, wordt voor de vierde maal het Indumation Network Event georganiseerd. Tijdens INE 2020 zullen zo’n 135 technologiepartners op 5 maart meer dan 1.500 strategische beslissingsnemers een techno-innovation tour van formaat bezorgen. Plaats van het gebeuren: de Brabanthal in Leuven.

INE 2020 is het VIP netwerkevent rond automatiseren, optimaliseren en digitaliseren. Op 5 maart zal de Brabanthal van Leuven voor de vierde keer al omgetoverd worden tot een sfeervol decor voor een goed gesprek over technologie en een smaakvol hapje en drankje. “Wij zijn louter de feestarchitect”, opent Karl D’Haveloose, managing director Invent Media, met een knipoog. “Het zijn de technologiebedrijven zelf die uitnodigen ten dans. Niet om harde salesgesprekken te voeren, maar om het management van maakbedrijven op een stijlvolle manier onder te dompelen in wat er zit aan te komen op vlak van technologie. Zij hoeven niet alle technische details te kennen, maar moeten wel een idee hebben van de technologie van de nabije toekomst om de juiste prioriteiten uit te stippelen. En daar is een netwerkevent als INE 2020 het perfecte decor voor.”

Voldoende vertrouwen om te investeren

De onzekerheden op de wereldmarkt lijken de Belgische maakindustrie vooralsnog minder parten te spelen. D’Haveloose merkt dat het vertrouwen bij bedrijven nog voldoende groot is om te investeren. “2020 wordt misschien geen jaar van double digit groei, maar de barometer wijst wel op vooruitgang. Bovendien is er het besef dat we niet meer terug kunnen. Automatisering en digitalisering zijn vandaag broodnodig Wie niet versneld begint te investeren zal plots voor een muur komen te staan. Het moment is ook rijp. Innovaties zoals cobots, artificiële intelligentie, HMI’s … het zijn intussen stuk voor stuk technologieën die hun waarde in de praktijk bewezen hebben. Het showelement is voorbij. Dat maakt ook de timing van INE 2020 bijzonder opportuun. We kunnen niet langer wachten met investeren in verder automatiseren en digitaliseren.”

Recordoppervlakte voor INE 2020

Dat het maakbedrijven menens is om via die weg hun productie te optimaliseren bewijst de grote interesse in INE 2020. De vierde editie zet de stijgende lijn van de voorbije jaren gewoon verder. “Door het grote succes, zullen we voor het eerst de technologiepartners opdelen over vijf moodboxen, in plaats van vier, elk met hun eigen look-and-feel en catering. Wat de eigenheden zijn, verklappen we nog niet. Dat kunnen ze zelf gaan ontdekken.” De verdeling van de technologiepartners gebeurt kriskras over de beursoppervlakte heen. “Het is immers de bedoeling om de bezoekers een journey langs technologie en innovatie te laten maken”, gaat D’Haveloose verder. “We willen dat ze proeven van nieuwe dingen. Een thematische indeling zou dat alleen maar beperken.” De gesmaakte formule met gratis parking en catering blijft behouden. Daarnaast vinden ook start-ups een onderdak in de Brabanthal. “Zij brengen het exotische verse bloed van innovatie. Het zijn misschien niet altijd zaken die al meteen industrieel toepasbaar zijn. Maar inspireren doen ze sowieso”, besluit D’Haveloose.

Praktische info

Waar? Brabanthal Leuven

Wanneer: 5 maart

Openingsuren? Van 14 u. tot 21 u.

Bezoeken? VIP-code aanvragen via website

Meer info? www.networkevent.be/ine

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details