Platform over productie- en procesautomatisering
Altijd de juiste tandwielkast voor uw machine
Een mooi voorbeeld van de innovatiekracht van Apex Dynamics is de GL serie, tandwielkasten specifiek ontwikkeld voor gebruik in AGV’s.

Altijd de juiste tandwielkast voor uw machine

Apex Dynamics doet dat al jaren door over het breedst mogelijke aanbod te schikken. Een aanbod waarin het ook voortdurend blijft investeren om te voldoen aan de vraag van machinebouwers en eindgebruikers. En met de derde fabriek die eraan komt zal ook de toekomstige capaciteit verzekerd zijn. Want het bedrijf blijft jaar na jaar groeien, ook in de Benelux.

Vandaag rollen per maand 50.000 spelingsarme tandwielkasten van de transportband in de fabrieken van Apex Dynamics. Het zegt iets over hoezeer het Taiwanese bedrijf hier zijn specialiteit van heeft gemaakt en hoe goed de producten scoren in de markt. Sales manager Eric Megens: “Als de kwaliteit van je producten niet goed zit, dan kom je sowieso niet aan de bak in West-Europa. Onderscheiden doen we ons eigenlijk met de robuustheid van onze oplossingen en onze service. Alles vertrekt vanuit een heel breed portfolio, waardoor we bijna elke klant een oplossing naar zijn wensen kunnen aanreiken. Voor standaardtoepassingen of high-end projecten, voor universele machines of net heel specifieke … het kan allemaal. Is het nog niet helemaal naar wens, dan kunnen we een tandwielkast op maat bouwen. Maar meestal lukt het wel, bij ons draait het om standaardproducten. Daar voegen we dan een hoge snelheid van reactie- en levertijden aan toe door een grote eigen voorraad in de Benelux. Bovendien hebben we inzicht in de magazijnen van onze Europese collega’s, mocht er hier toch iets ontbreken.”

Bij deze serie vormen de flens en het huis een roterend deel, wat ze ideaal maakt om het wiel op af te steunen, zonder een hoog kiepmoment te krijgen

Blijven innoveren en uitbreiden

Stilstaan kennen ze allerminst bij Apex Dynamics. Sinds de start van het Benelux kantoor, is er nog nooit een krimp in de activiteiten geweest, zelfs niet tijdens corona. Ook het productgamma is voortdurend in beweging gebleven. “Innoveren wordt van ons verwacht. Het uitgangspunt bij elke ontwikkeling is om beter te voldoen aan de vragen vanuit machinebouw, OEM en onze partners. Denk aan grotere varianten, hogere onderhoudsvriendelijkheid, betere nauwkeurigheid … ”. Een mooi voorbeeld daarvan is de GL serie, tandwielkasten specifiek ontwikkeld voor gebruik in AGV’s (Automatisch Geleide Voertuigen). “Om te voldoen aan de eisen van AGV-toepassingen moet de tandwielkast compact zijn en dus beschikken over een hoge koppeldichtheid en positioneernauwkeurigheid. In vergelijking met de bestaande series PD/PDR en PL/PLR is de GL serie schuinvertand uitgevoerd en bedraagt de verdraaispeling maximaal drie boogminuten. Bij deze serie vormen de flens en het huis een roterend deel, wat ze ideaal maakt om het wiel op af te steunen, zonder een hoog kiepmoment te krijgen.” Megens verwacht heel veel van deze serie.

Om de groei te kunnen bijhouden bouwt Apex Dynamics een derde fabriek. Die zal de productiecapaciteit verhogen tot 80.000 tandwielkasten per maand.

Evolutie naar systeemleverancier

Het draait intussen in het aanbod van Apex Dynamics om meer dan spelingsarme tandwielkasten alleen, maar ook om ondersteunende materialen zoals tandheugels, rondsels en smeersystemen. “We hebben de evolutie ingezet naar systeemleverancier. We willen voor onze klanten altijd een oplossing klaar hebben tussen 5 en 15.000 Nm. Maar het is niet voor elke klant evident om zijn weg te vinden in de meer dan zestig productseries. In het Benelux kantoor kunnen we de klant daarom ook technisch adviseren over wat het beste in zijn project zou passen.” En met succes. Wereldwijd slaat de aanpak van Apex Dynamics aan. Om de groei te kunnen bijhouden wordt er daarom momenteel een derde fabriek gebouwd. Die zal de productiecapaciteit verhogen tot 80.000 tandwielkasten per maand. “Door het hoge volume kun je ook investeren in de kwaliteit van je product en het toch betaalbaar houden. Die lijn zullen we in de toekomst blijven doortrekken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details