Platform over productie- en procesautomatisering
Antwoord op de veranderende eisen van machinebouwers

Antwoord op de veranderende eisen van machinebouwers

Vandaar dat Atem-Wieland Electric ook in 2018 volop op deze drie behoeften inzet. En dit resulteerde in tal van interessante nieuwigheden. We zetten de belangrijkste op een rijtje. 

Met de samos® Pro Compact Plus werd het gamma veiligheidscontrollers van Wieland Electric  aangevuld met de belangrijkste functies voor snelheid-, richting- en positiebewaking. Gunther Van Duyse, managing director van Atem-Wieland Electric: “Deze controller is een compacte krachtpantser met tal van voordelen. Zo biedt het systeem standaard maximaal twintig veilige in- en acht veilige uitgangen op een breedte van slechts 45 mm. Indien nodig kan dat tot 168 in- en uitgangen worden uitgebreid. Bovendien kunnen initiators en HTL incrementele encoders direct worden aangesloten. De industrial Ethernet-protocollen PROFINET, EtherNet/IP en Modbus-TCP zijn standaard geïntegreerd. Niettemin kunnen de modules snel en eenvoudig op Ethernet-netwerken worden aangesloten, wat perspectieven opent voor externe onderhoudsoplossingen. Via gestandaardiseerde Mini-USB en/of RJ45-aansluiting worden bewerkingen als programmeren of inbedrijfstellen enorm vereenvoudigd. Het programma zelf wordt op een SD-kaart opgeslagen en kan zo ook worden uitgewisseld. Belangrijk: de nieuwe krachtige
programmeersoftware samos PLAN6 staat gratis ter beschikking van de gebruikers. Deze tool heeft een intuïtieve bediening, dankzij de automatische hardwareconfiguratie en functiebouwstenen. Ook de uitgebreide bibliotheek met TÜV-gecertificeerde functieblokken is gratis.”

samos® Pro Compact Plus

Het Podis® power-bus systeem werd uitgebreid met een nieuwe reeks kabels en componenten met hogere stromen.


Robuuste aanraakschermen
Met de productreeks HMI-ECO breidde Wieland Electric zijn assortiment aanraakschermen uit met uitvoeringen in de afmetingen 4,3, 7 en 10”. Van Duyse: “Op deze manier zijn alle courante maten vertegenwoordigd. Dankzij de robuuste behuizing met een beschermingsgraad IP65 zijn deze nieuwe schermen inzetbaar in omgevingen tussen -20 en 60 °C. Ze sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar worden  gekoppeld. Voor de koppeling aan andere merken hebben we meer dan veertig softwaredrivers voorzien.

samos® Pro Compact Plus

Snel en duidelijk de statussen van je veiligheidssysteem zien – Wieland HMI.


Efficiënt draden markeren
De Murrplastik KNC-XL is een nieuwigheid waarop ATEM bijzonder trots is. En niet zonder reden, want dit is de snelste en eenvoudigste draadmarkering die momenteel op de markt beschikbaar is. Het product is verkrijgbaar in 12 en 23 mm lengte. Beide uitvoeringen bieden de ruimte om twee lijnen te beschrijven met een font size van 3,2 mm. Van Duyse: “Voor draden tot 6,5 mm was er reeds een oplossing. En in 2019 brengen we versie van 18 mm op de markt voor dikkere kabels.”

samos® Pro Compact Plus

De kleinste veiligheidscontroller met motion toepassingen.


Nog meer toepassingsmogelijkheden
Ten slotte willen we nog eens het Podis® power-bus systeem in de schijnwerpers plaatsen. Deze oplossing voor stroomverdeling bij grote machinebouw en voor vaste technische installaties werd dit jaar uitgebreid met een nieuwe reeks kabels en componenten met hogere stromen. Op deze manier is het systeem nu ook geschikt voor toepassingen waarbij langere afstanden moeten worden overbrugd of zwaardere motoren worden ingeplugd. “Zo biedt Wieland Electric een pasklaar antwoord voor conveyor transportbanden in luchthavens en automatische magazijntoepassingen, verlichting in windmolentorens, lange productiekettingen in de automobielsector en de nieuwe Industrie 4.0 flexibele productie-eenheden”, aldus Van Duyse. “In vergelijking met de bestaande versies laten deze nieuwe modules toe om hogere stromen toe te passen en meer aftakpunten per segment te maken, dit met minder toevoerkabels. Resultaat is een minder complex systeem met een lagere spanningsval over grote afstanden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details