Platform over productie- en procesautomatisering
Planetaire tandwielkast maakt hoog-precieze raamheffer mogelijk

Planetaire tandwielkast maakt hoog-precieze raamheffer mogelijk

Hiermee wordt het raam of de deur op zijn plaats getild en wordt precies gepositioneerd en afgesteld voordat het kan worden vastgezet. Apex Dynamics leverde de noodzakelijke aandrijvingen dit essentiële systeem.

Rug en knieën zijn de gebieden waar de meeste vakmensen pijn en andere ongemakken ervaren na jarenlang in de industrie te hebben gewerkt. Bijvoorbeeld in de bouw waar ramen en deuren moeten worden opgetild en volledig op hun plaats moeten worden afgesteld voordat ze kunnen worden gefixeerd. Werkgevers konden kiezen uit een aantal hulpmiddelen aanschaffen om hun werknemers hiermee te helpen, meestal werd hiervoor een vorkheftruck of Manitou gebruikt. Helaas konden deze het raam of de deur alleen naar het muurgat tillen maar niet positioneren.

Een raamheffer die pas loslaat als het raam vastzit

Dat willen ze graag inhalen bij SmartLift in Nykøbing Mors. Ze ontwikkelden een raamheffer, voor binnen en buiten, die gebruikt konden worden om de deur of het raam volledig op zijn plaats te houden en af ​​te stellen. Omdat raam- en deurelementen vaak behoorlijk zwaar zijn hadden ze een aantal heel speciale uitdagingen met de apparatuur die moest worden gebruikt om het raam of de deur op zijn plaats te houden en zeer precies af ​​te stellen.

Kracht en precisie in één en dezelfde oplossing

Het zou immers niet alleen het zware bouwelement volledig stevig en stabiel moeten kunnen houden. Het moet ook in staat zijn om de plaatsing van het element in kleine stapjes met een afstandsbediening aan te passen, zodat de raamheffer het element pas loslaat nadat het aan het gat in de muur was bevestigd. Het vereiste zowel kracht als precisie – en deze twee zaken gaan in de praktijk maar zelden samen.

Ofwel moest er een ouderwetse en zeer omslachtige mechanische oplossing worden gebruikt. Of daarvoor zou een duur hydraulisch systeem moeten worden gebruikt. De eerste zou de bediening van de raamheffer erg omslachtig maken, en de tweede zou een risico op besmetting – en een dure schoonmaak – opleveren als een van de hydraulische slangen zou worden doorboord. Bovendien zou dit de precisie niet halen.

Maar gelukkig nam de klant contact op met Apex Dynamics en het resultaat mag er wezen:

Grote planetaire tandwielkast in combinatie met klein tandwielkast en motor

In een nauwe samenwerking tussen SmartLift en Apex Dynamics is een oplossing bedacht met grote planetaire overbrengingen vooraan en kleinere aan de achterkant van de arm die het raam op de raamliften van SmartLift optilt en vasthoudt. Alle drie de elementen zijn ontwikkeld door APEX Dynamics Denmark, en de daadwerkelijke dimensionering van de individuele elementen is uitgevoerd in samenwerking met het bekwame ontwikkelingsteam van SmartLift.

De planetaire overbrenging van het type AD met uitgaande flens is ongelooflijk sterk en kan zelfs zeer zware raam- of deurelementen omhooghouden door middel van de vier zuignappen die het element vasthouden. Tegelijkertijd maakt de geavanceerde joystick het mogelijk om het element in zeer kleine stappen te verstellen. Dit maakt het gemakkelijk om het deur- of raamelement op zijn plaats te tillen en af ​​te stellen – en tijdens de eigenlijke montage volledig vergrendeld te houden.

Het heeft het aantal zware liften verminderd dat vakmensen elke dag moeten maken bij het installeren van ramen en deuren op de bouwplaats. Evenals verminderde het risico dat te veel vakmensen hun werkende leven eerder dan nodig zullen moeten beëindigen vanwege hevige pijn en andere rugklachten. We zijn er trots op dat we hebben geholpen bij het leveren van de oplossing aan de slimme raamopeners van SmartLift.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details