Platform over productie- en procesautomatisering
Automatisering van installaties en productiemachines van morgen

Automatisering van installaties en productiemachines van morgen

Om hun productiviteit en snelheid te verhogen gaan bedrijven steeds meer op zoek naar manieren om installaties en productiemachines efficiënter en betrouwbaarder te maken. Als ontwikkelaar en producent van meetsystemen en besturingen biedt HEIDENHAIN innovatieve automatisatieoplossingen om aan deze noden te voldoen.

HEIDENHAIN ontwikkelt niet alleen serieproducten, maar werkt ook op maat gemaakte lengte- en hoekmeetsystemen uit. Hun technisch hoogwaardige producten zijn het gevolg van het uitwisselingen van ervaringen met onderzoekers, wetenschappelijke partners en klanten. Zo blijven ze hun aanbod innoveren en optimaliseren.

Compacte en performante meetsystemen
Samen met dochterondernemingen Numerik Jena en RSF biedt HEIDENHAIN uiterst compacte en zeer performante meetsystemen aan. Het modulair hoekmeetsysteem ERO 2000 levert met zijn compact design, een glas deelschaafje van amper 18 mm diameter, een hoge signaalkwaliteit en thermische positiestabiliteit. Ook de RIK R en LAK meetsystemen van Numerik Jena bieden een hoge nauwkeurigheid in combinatie met compacte afmetingen.

HEIDENHAIN

De MRP 5000 is een complete hoekmeetmodule die een precisielager,
motor en encoder combineert.

Compleet systeem zorgt voor eenvoudige installatie en kostreductie
HEIDENHAIN produceert ook totale systemen waarbij het meetsysteem, de motor, lager(s) en elektronica perfect op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor stijgt de nauwkeurigheid van het systeem, terwijl de total cost of ownership gevoelig daalt. Bovendien hoeft de afnemer enkel de complete unit in te bouwen. De MRP 5000 is zo’n complete hoekmeetmodule die een precisielager, motor en encoder combineert. Ook het geavanceerd gamma direct drive oplossingen van ETEL is een mooi voorbeeld dat onder andere wordt ingezet bij high-end motion systems met nanometerprecisie, maar even goed voor industriële toepassingen die grote krachten en koppels vereisen.

Meetsystemen voor veeleisende omgevingen
Om posities en snelheden in veeleisende omgevingen te meten, zijn aangepaste meetsystemen nodig zoals de Acanto Meettasters AT1218 en AT3018 van HEIDENHAIN. Deze betrouwbare oplossing voert in-proces metingen uit en heeft een IP67-beschermingsklasse.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details