Platform over productie- en procesautomatisering
Automatiseringsoplossingen in de praktijk
Robuust en veelzijdig: de elektrische universele EGU-grijper, hier afgebeeld als dubbele grijper, is bijzonder geschikt voor het flexibel laden en lossen van bewerkingsgereedschap.

Automatiseringsoplossingen in de praktijk

Van 12 tot en met 15 maart 2024 komt de productie-industie samen op de TechniShow, hét platform van de maakindustrie in de Benelux. SCHUNK presenteert praktische innovaties en geavanceerde automatiseringsoplossingen.

Voor SCHUNK staan praktische, gebruiksvriendelijke automatiseringsoplossingen en efficiënte benaderingen voor de productie van morgen centraal. Dit zelfbeeld onderstreept het bedrijf ook op de TechiShow en presenteert zichzelf als een sterke partner en metgezel voor de uitdagingen van de moderne productie. SCHUNK helpt gebruikers om productieprocessen flexibeler, efficiënter en duurzamer te maken met slimme componenten, digitale services en uitgebreide applicatiekennis.

Nieuwe maatstaven voor mechatronisch grijpen

Hetzelfde geldt voor de slimme grijperseries EGU en EGK die op de beurs worden getoond. Ze zetten nieuwe standaarden op het gebied van flexibiliteit, interfacediversiteit en procesbetrouwbaarheid. De grijpers bieden verschillende grijpmodi voor verschillende handlingstaken. Een nieuw gemeenschappelijk elektronica- en softwareplatform maakt deze slimme functie mogelijk. Omdat de bestaande grijpmethoden voortdurend worden geoptimaliseerd en aangevuld, zullen klanten blijven profiteren van de toekomstvaste verbeteringen via software-updates.

Met de 2D-graspingkit kunnen gebruikers uit uiteenlopende bedrijfstakken pick & place-toepassingen uitvoeren van willekeurig gerangschikte onderdelen op één niveau – bijvoorbeeld vanaf een triltafel, assemblagelijn of lastdrager.

De EGK-grijper voor kleine onderdelen is uitstekend geschikt voor het hanteren van filigrane en breekbare werkstukken en is daarom ideaal voor uitdagende toepassingen in de laboratoriumindustrie of elektronicaproductie. De universele EGU-grijper is op zijn beurt een betrouwbare allrounder voor alle handlingtaken. Hij komt volledig tot zijn recht, vooral bij het flexibel laden en ontladen van bewerkingsmachines.

Eenvoudige toegang tot slimme handling

SCHUNK heeft de gebruiksvriendelijke 2D-grasping kit ontwikkeld om individuele, willekeurig gerangschikte objecten op één niveau te hanteren, waardoor het veel gemakkelijker wordt om aan de slag te gaan met automatische objectbehandeling. De kern van dit slimme systeem is de in eigen huis ontwikkelde AI-software, die vooraf geïnstalleerd is op de eigen industriële PC (SVC) van SCHUNK. Sinds de marktintroductie heeft de automatiseringsexpert de software verder geoptimaliseerd en het aanleren en labelen van componenten vereenvoudigd. Dit volledig gecoördineerde pakket van hardware, software en service komt uit één bron en kan worden gebruikt voor alle robots.

Ontdek deze en andere praktische oplossingen op de SCHUNK stand A.048 in hal 12.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details