Platform over productie- en procesautomatisering
Bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode

Bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode

Nu ook met RFID-transponders in kaart- en stickerformaat

Voor het Identification and Access Management (I.A.M.) biedt Pilz met het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode safety- en security-functies in één systeem. Een onderdeel van dit systeem is de PITreader. Hiervoor bestaan verschillende transpondersleutels met RFID-technologie. Pilz heeft een transponder in een kaart- en een stickerformaat aan de opties toegevoegd. Alle varianten zijn vrij beschrijfbaar en rechten kunnen vastgelegd worden. Voor het snel en eenvoudig programmeren van de PITreader keys en PITreader-instellingen zijn uiteraard de passende softwaretools beschikbaar.

PITreader (S) card units bieden oplossingen binnen een omvangrijk toepassingsgebied. Met PITreader card en PITreader sticker zijn nieuwe RFID-transponders toegevoegd. De kaart- en stickerformaten zorgen voor een nog flexibelere inzet van de toegangscontrole. De al in het bedrijf aanwezige RFID-compatibele kaarten en de bekende PITreader keys kunnen voor de authenticatie worden gebruikt en bieden zo nog meer flexibiliteit bij het kiezen van de transponders.

Slimme, flexibele oplossing

Een slimmigheid van de PITreader cards is de transparante uitsparing, zodat de LED-statusindicator op de PITreader ook bij een voorgehouden kaart altijd zichtbaar is. Uiteraard kan de PITreader card unit in combinatie met de kleine besturingen PNOZmulti 2 of het automatiseringssysteem PSS 4000 ook als PITmode flex of PITmode flex visu voor de toegangsautorisatie en veilige bedrijfsmoduskeuze worden gebruikt.

Safety- en security-functies in één systeem

Het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode biedt met een systeem een oplossing op het gebied van safety én security.  Met de apparaten is het mogelijk om de bedrijfsmodus functioneel veilig te kiezen en de toegangsrechten op machines en installaties te regelen. Hierdoor worden een verkeerde bediening en manipulatie voorkomen en worden mens en machine beschermd. Om de ideale oplossing voor individuele eisen te bieden, omvat het aanbod verschillende hard- en softwarecomponenten voor uw safety- en security-oplossing van één leverancier.

Toegangsautorisatie met PITreader

Met de PITreader kunnen taken ten aanzien van de toegangsrechten voor machines en installaties worden uitgevoerd. De mogelijkheden variëren van de eenvoudige vrijgave en de gebruikersauthenticatie tot een complexe autorisatiematrix en bedrijfsspecifieke coderingen. Bovendien kan de PITreader flexibel als stand-alone-apparaat of in combinatie met een Pilz-besturing worden gebruikt.

PITreader S

PITreader S biedt de integratie van de OPC UA-standaard. Dit verhoogt enerzijds de veiligheid van de communicatie tussen server en client. Anderzijds breidt PITreader S de aansluitmogelijkheden op systemen van andere fabrikanten die ook OPC UA gebruiken uit en daarmee belooft het nog meer veiligheid en usability voor de toegangsautorisatie. Voor een optimale hekbeveiliging met authenticatie is PITreader S ook verkrijgbaar in de knoppenunit PITgatebox.

De generieke PITreader keys zijn vanaf nu verkrijgbaar in zes nieuwe kleuren. De transpondersleutels voor de uitleeseenheid PITreader zijn daardoor op het eerste gezicht te onderscheiden en vergemakkelijken het gebruik in de praktijk enorm. Welke functies u aan de afzonderlijke kleuren toewijst, is helemaal aan u. De RFID-sleutels zijn namelijk vrij programmeerbaar. Zo bepaalt u welke kleuren u aan verschillende machinetypes, -functies en -zones of aan bedrijfsmodi toewijst.

PITmode fusion – het modulaire bedrijfsmoduskeuzesysteem

PITmode fusion is de modulaire uitvoering van het bedrijfsmoduskeuzesysteem en wordt toegepast als er een veiligheidsbesturing van een derde partij wordt gebruikt. Dit systeem bestaat uit de uitleeseenheid PITreader en de aparte verwerkingseenheid (Safe Evaluation Unit – SEU), die de gekozen bedrijfsmodus evalueert en functioneel veilig tussen maximaal vijf bedrijfsmodi schakelt. De bedrijfsmodus kan daarbij via aanwezige knoppen of via het bedieningselement PIToe 4 S worden gekozen. Uiteraard kunnen de functies van PITreader ten aanzien van de toegangsrechten volledig worden benut.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details