Platform over productie- en procesautomatisering
Belangrijke info omtrent Empack Mechelen 2020

Belangrijke info omtrent Empack Mechelen 2020

Hierbij willen wij u graag informeren over de huidige status van Empack 2020 te Mechelen (Brussels North). Zoals u ondertussen weet, kregen wij op 23 juli ll. het fiat van de Nationale Veiligheidsraad om beurzen opnieuw op te starten vanaf 1 september mits (i) het strikt naleven van het beursprotocol, (ii) het akkoord van de lokale autoriteiten, en dit (iii) voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten.

De laatste maanden heeft Easyfairs zwaar geïnvesteerd om alle strikte veiligheidsnormen en -procedures te ontwikkelen en te voorzien zodat onze beurzen nog veiligere plaatsen worden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Niet enkel in overeenstemming met het beursprotocol, maar ook met striktere gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Dit betekent dat wij nu in staat zijn om onze beurzen op een veiligere manier te organiseren dan bv. shoppingsactiviteiten in grote winkelcentra (pre-registraties van bezoekers, werken met tijdslots, uitgestippelde parcours, het verplicht dragen van een mondmasker, speciale reinigings- en desinfectie protocols,…). Uit bevragingen blijkt ook dat bezoekers bereid zijn om onze beurzen te bezoeken mits naleving van deze strikte veiligheidsnormen.

Echter, de afgelopen weken kregen we heel wat reacties uit de markt dat exposanten zich zorgen maakten over de aanwezigheid op een fysiek evenement in de Nekkerhal te Mechelen. Wij begrijpen dan ook dat exposanten zich vragen stelden omtrent de haalbaarheid van Empack 2020 en liever niet zouden willen deelnemen.

Ook het feit dat Nederland een negatief reisadvies voor de Provincie Antwerpen geeft, bemoeilijkt het neerzetten van een waardevolle Empack beurs op 28 & 29 oktober 2020. Méér dan 20% van de bezoekers komt uit Nederland, net zoals vele van onze trouwe exposanten.

Wij willen ten dienste staan van onze community en luisteren naar de markt. Daarom hebben we een telefonische en schriftelijke bevraging gedaan bij onze exposanten. Het resultaat was overduidelijk: 100% van de exposanten geeft de voorkeur om Empack met 1 jaar te verschuiven naar oktober 2021, onze traditionele datum. Al deze exposanten hebben ondertussen hun deelname aan editie oktober 2021 officieel bevestigd.

Als beursorganisatie kunnen we niet anders dan luisteren naar onze community en daarom hebben wij, op basis van deze marktbevraging, beslist om Empack 2020 integraal door te schuiven naar 27 & 28 oktober 2021 in Mechelen (Brussels North).

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen in oktober 2021 opnieuw een succesvolle Empack beurs zullen neerzetten. Bovendien krijgen onze vakbeurzen een nog belangrijkere plaats bij onze bezoekers in het post corona tijdperk. Easyfairs werkt uiteraard ook aan haar toekomst en is volop bezig met de ontwikkeling van online en hybride events naast onze traditionele fysieke beurzen. Op deze manier zal ook Empack klaargestoomd worden voor the new normal.

Indien u nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen voor verdere toelichting met uw vertrouwde contactpersoon (Karen Rammeloo). Van harte dank voor uw begrip en geduld.

Met vriendelijke groeten,

Nadine Francus Group Event Director Empack Easyfairs Belgium

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details