Platform over productie- en procesautomatisering
Betrouwbare Wi-Fi connectiviteit verbetert productiviteit en efficiëntie
Dit compacte apparaat met een metalen behuizing past perfect in omgevingen met beperkte ruimte, zoals shuttlesystemen en robots.

Betrouwbare Wi-Fi connectiviteit verbetert productiviteit en efficiëntie

Machinebouwers en systeemintegratoren gaan vaak op zoek naar compacte en robuuste Wi-Fi toestellen, die ze in hun machines en systemen kunnen integreren om een stabiele en betrouwbare werking te garanderen. Draadloze technologie is immers een integraal onderdeel van onze huidige industriële netwerkinfrastructuur. De industriële Wi-Fi en cellulaire producten van Moxa zijn ontworpen om de productiviteit en flexibiliteit in industriële toepassingen te verhogen. In een vorige editie toonden we hoe de draadloze AP’s AWK-3131A en AWK-4131A bij videobewaking op bussen gebruikt wordt. In deze eerste uitgave van 2021 ligt de focus op de draadloze Wi-Fi client oplossing AWK-1137C in logistieke toepassingen.

Moxa biedt met AWK-1137C een ideale Wi-Fi client oplossing voor dergelijke industriële draadloze toepassingen.

De draadloze technologie van Moxa wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De oplossingen worden gebruikt voor de slimme bediening van straatlichten, de remote monitoring van CNC-machines, de besturing van onbemande systemen in productiehallen en magazijnen en voor een verhoogde efficiëntie bij de picking en handling van pakketten in distributiecentra … om er maar een paar te noemen.

Onbemande shuttles of robots in magazijnen

Om de efficiëntie in magazijnen voor voeding en drank te verhogen, worden voor het opslaan en picken van producten vaak geautomatiseerde systemen ingezet. De operatoren in de controleruimte moeten te allen tijde de locatie en status van de shuttles kennen om ongevallen te voorkomen en een vlotte werking te garanderen. De shuttles sturen die informatie in real-time naar de controlekamer door via een betrouwbaar WI-Fi netwerk. “In andere logistieke toepassingen maakt men gebruik van robots om efficiënter goederen te picken en te handlen. Zo kan men de bestellingen in de kortst mogelijke tijd verwerken en bij de klanten leveren”, vertelt Karel Mus, zaakvoerder van Technolec, dat instaat voor de verdeling van de Moxa-oplossingen in België. “In elke robot kan je een Wi-Fi unit integreren, waardoor hij vanuit de controleruimte instructies kan ontvangen en tegelijk informatie kan terugsturen over zijn locatie en status. Op die manier kunnen de operatoren de robots gemakkelijk bedienen.” 

Wi-Fi client van Moxa

Moxa biedt met AWK-1137C een ideale Wi-Fi client oplossing voor dergelijke industriële draadloze toepassingen. Deze unit is uitgerust met twee RJ45 10/100 Base T(X) aansluitingen (Ethernet) en één RS-232/422/485 seriële poort met DB9-male aansluiting. Hij is gemakkelijk te installeren en integreren, zorgt voor een naadloze Wi-Fi mobiliteit en maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier een Wi-Fi netwerk te realiseren. “Dit compacte apparaat met een metalen behuizing met hoge EMC-waarden past perfect in shuttlesystemen en robots waar er weinig ruimte is. Het wordt op een DIN-rail of tegen een wand gemonteerd en vormt de basis voor een Wi-Fi netwerk dat naadloze connectiviteit voor de systemen kan bieden”, licht Mus toe. “De AWK-1137C ondersteunt IEEE 802.11a/b/g/n, waardoor hij breed inzetbaar is. Hij garandeert een stabiele werking in toepassingen waar mobiele units gebruikt worden en er dus veel trillingen ontstaan. Deze Wi-Fi client blijft bovendien betrouwbaar en optimaal functioneren in alle omstandigheden, dat betekent ook in warme ruimtes tot 75 °C én in extreem koude locaties met een temperatuur tot -40 °C, zoals bijvoorbeeld de zogenaamde coldstores voor voeding en drank.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details