Platform over productie- en procesautomatisering
Comfortabele bediening van machines

Comfortabele bediening van machines

Instelbaarheid van hoogte van het draagarmsysteem is hierbij een vereiste. Met de modern vormgegeven draagarmsystemen CP 60, CP 120 en CP 180 biedt Rittal hiervoor de oplossing.

Verschillende varianten kunnen gecombineerd worden met behoud van design. Kenmerkende voordelen van het draagarmsystemen zijn de hoge stabiliteit voor alle belastingniveaus tot 1.800 N, combinatie afgestemd op de gebruiker, een uniform afstellingsprincipe en montage door slechts één persoon.

Belastbaarheid bepalend voor lengte draagbuis

Afhankelijk van het gekozen systeem is de belastbaarheid van de behuizing en de verticale draagbuis evenals het plaatsen van scharnieren bepalend voor de lengte van de draagbuis in de horizontale as.

Hoogteverstelling

De draagbuis is in hoogte verstelbaar. De operator kan de bediening zo op zijn specifieke hoogte instellen ten opzichte van de bedieningsbehuizing. Dankzij het verstelbereik van 600 mm wordt meer ergonomie gecreëerd, waarbij de draagarm in elke positie vastgezet kan worden via een hendel. Die afstelling gebeurt eenvoudigweg met een makkelijk bereikbare stelschroef. De hellingshoek van de gemonteerde behuizing is dan in elke hoogtepositie gelijk. 

Potentiaalvereffening zorgt voor meer veiligheid

Bij correcte montage is het gehele draagarmsysteem van automatische geïntegreerde potentiaalvereffening voorzien. Dit voorkomt gevaar voor de operator bij een breuk van een kabel. De draaibare elementen van het draagarmsysteem CP 60-180 hebben glijcontacten om binnen het gehele systeem veilig elektrisch contact te garanderen.

Randbeveiliging en kabelmanagement

De geïntegreerde kabelbeschermingselementen beschermen de kabels tegen beschadiging door veelvuldig gebruik. De opsteekbare elementen voor open draagarmprofielen maken de profielcontouren minder scherp. De open draagbuis met afneembaar deksel zorgt voor eenvoudige kabeldoorvoer met de mogelijkheid tot trekontlasting en biedt eenvoudige toegang bij uitbreidingen en onderhoud. De draagarmen zijn ruim genoeg voor grote connectoren en maken scheiding tussen stuur- en energiekabels mogelijk. 

Afstellen in drie eenvoudige stappen

De afstelling van het draagarmsysteem is in drie eenvoudige stappen mogelijk, zonder het systeem te demonteren:

· Stap 1: Breng de afstelschroeven in het draagarmprofiel in.

· Stap 2: Bouw de individuele componenten met een montageschroef op. (Dit kan door één persoon via sleutelgatboringen worden uitgevoerd.)

· Stap 3: Stel het draagarmprofiel af met de in stap 1 gemonteerde afstelschroeven.

De begrenzing van de draaihoek kunt u achteraf en afhankelijk van het gekozen systeem bepalen zonder demontage van het gehele systeem. Lees meer over het afstellen van het draagarmsysteem in het Technisch systeemhandboek.

Rittal Draagarmconfigurator

Via de parameters zoals armlengte, behuizingsgewicht of vereiste kabeldoorsnede, bepaalt de online Rittal Draagarmconfigurator het perfecte systeem voor uw toepassing en genereert naast de stuklijst ook een weergave van de gekozen opbouw.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details