Platform over productie- en procesautomatisering
Compact, krachtig en betrouwbaar: Frequentieregelaar, FDD 3000
CommModFDD300.jpg: Flexibele communicatie via de SIGMATEK CAN- of VARAN-module.

Compact, krachtig en betrouwbaar: Frequentieregelaar, FDD 3000

De compacte units zijn verkrijgbaar in 8 bouwvormen. De één – of driefasen frequentieregelaars (200/240 VAC of 380/480 VAC) hebben een vermogensbereik van 0,37 tot 132 kW. Deze units zijn de ideale oplossing voor motion applicaties die kosteneffectief moeten zijn. De FDD 3000 frequentieregelaar zorgt voor een maximale performance in open loop vector of sensorless motor control (RFC-A). Ook zijn er energiebesparende functies beschikbaar voor toepassingen binnen applicaties met pompen en ventilatoren.

Door de compacte bouwvorm van de frequentieregelaars en de optie om de units (tot en met bouwvorm 6) strak tegen elkaar aan te monteren kan de beperkte ruimte in de besturingskast meer benut worden. Met een overbelasting tot 180% zijn de FDD 3000 frequentieregelaars ideaal voor toepassingen die een hoog koppel eisen.

De nieuwe FDD 3000 frequentieregelaars van SIGMATEK kunnen asynchrone motoren aansturen met een vermogen van 0.37 tot 132 kW.

De FDD 3000 frequentieregelaars worden standaard geleverd met een geïntegreerd EMC filter voor een industrieel net, klasse A. Met het optioneel EMC filter kunnen de regelaars worden gebruikt voor klasse B, huishoudelijk net. Twee Safe Torque STO-ingangen (SIL 3/PL e) zorgen voor een veilige afschakeling en bespaart u een noodstop relais.

De communicatie tussen de FDD 3000 frequentieregelaar met de Sigmatek CPU en de LASAL software, waaronder ook de parametering, verloopt via de Sigmatek CAN- of VARAN-module. Handmatig een frequentieregelaar via een keypad parametreren behoort tot het verleden, complete parametrering verloopt efficiënt en overzichtelijk via de LASAL software. Met een paar klikken is de FDD 3000 frequentieregelaar ingeregeld en klaar voor gebruik. Diagnostische gegevens, zoals bijvoorbeeld het actuele verbruik of koppel van de motor kunnen voor predictive maintenance worden gemonitord.

De compacte FDD 3000 frequentieregelaars kunnen worden gebruikt in uiteenlopende applicaties voor bijvoorbeeld transportbanden, extruders, ventilatoren en pompen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details