Platform over productie- en procesautomatisering
Compleet pakket aan elektrische en mechanische aandrijftechniek
MC.Technology kan de onderdelen leveren aan klanten of ze indien gewenst ook samenbouwen. Daarvoor beschikt het over een eigen werkplaats in Heerhugowaard.

Compleet pakket aan elektrische en mechanische aandrijftechniek

Aan technologie geen gebrek vandaag. Wie het internet afspeurt, komt op tal van sites die componenten en onderdelen aanprijzen. Maar hoe bouw je daar de machine mee die je voor ogen had? Hoe werkt alles samen? Dat vraagt om technische kennis en de nodige flexibiliteit om voor elke toepassing de puzzel perfect te laten passen. Dat is hoe technische groothandel MC.Technology in de markt staat.

Passie voor techniek, het kan wel degelijk met de paplepel ingegeven worden. Jorgo van Duffelen, zaakvoerder van MC.Technology, rolde als vanzelf in het familiebedrijf dat zijn vader in ’94 had opgericht. Een technische groothandel in besturingstechniek, aandrijven, lineaire techniek en componenten vermeldt de website, maar daarmee doet het zich tekort. Want het is net die kennis van en passie voor techniek die het verschil maken. “We zijn zeker geen dozenschuivers”, opent Van Duffelen met een lach. “Klanten kloppen bij ons aan omdat ze naar net wat anders op zoek zijn om zich met hun machine te kunnen onderscheiden. Dan moet je wel verstand hebben van hoe al die onderdelen mooi samen passen. Daar proberen wij ze zo goed mogelijk in te ondersteunen. We kijken samen naar de toepassing en hoe we de puzzel het beste leggen.”

Een technische groothandel in besturingstechniek, aandrijven, lineaire techniek en componenten, waar kennis van en passie voor techniek het verschil maken.

Meer dan alleen maar verkopen

Het leverde MC.Technology een heel mooie lijst van referenties op in tal van sectoren. Zo deed het al een project voor defensie, maar komen de onderdelen ook terecht in machines voor ASML. “Maar het mooiste is dat eenmaal klanten ons kennen, ze ook graag terugkeren. Zo werd ik onlangs gecontacteerd door een bedrijf dat achttien jaar geleden al een besturing van ons had gekocht. De machine draaide nog steeds, maar men wilde er nu een kopie van bouwen. Daar doe je het voor”, vertelt Van Duffelen trots. Pluimen die hij overigens niet alleen op de eigen hoed wil steken. “Ons succes danken we ook aan onze leveranciers. Lin Engineering, Electrocraft, ERO Führungen, AMS, ÜV, … om er maar een paar te noemen. We kiezen bewust voor partners waar persoonlijk contact belangrijk is en waar je nog een rechtstreekse lijn met de ontwikkelaars hebt. Onze partners moeten, net als wij, meer willen doen dan alleen maar een motor verkopen.”

Complementair en breed aanbod

Dat is in de bijna dertigjarige geschiedenis van MC.Technology steeds de rode draad geweest in het portfolio. “Daarnaast proberen we een complementair aanbod samen te stellen. Een motor alleen volstaat niet om een machine aan te drijven. Daar hoort ook een stukje elektronica bij. Met de merken die we vertegenwoordigen in de Benelux kunnen we een complete aandrijflijn van een machine samenstellen.” Voor heel veel verschillende toepassingen overigens. Ook wat dat betreft heeft MC.Technology voor sterkte in de breedte gekozen. “We hebben bijvoorbeeld drie leveranciers van motoren, die allemaal net iets anders werken en net iets andere technologie afleveren. Dat maakt dat je klanten steeds de beste technische oplossing voor hun toepassing kunt aanreiken.”

MC.Technology kiest bewust voor partners waar persoonlijk contact belangrijk is en waar je nog een rechtstreekse lijn met de ontwikkelaars hebt.

Eigen werkplaats en voorraad

MC.Technology kan de onderdelen leveren aan klanten of ze indien gewenst ook samenbouwen. “Daarvoor beschikken we over een eigen werkplaats. Als klanten bij ons aankloppen met een idee voor een nieuw machine, dan gaan we met ze in gesprek over wat ze precies nodig hebben, wat ze willen bereiken en zoeken we daar de juiste onderdelen bij. Of we kunnen ze in de werkplaats helemaal op specificatie van de klant maken, bijvoorbeeld door een motoras aan te passen.” Snel schakelen is belangrijk voor Van Duffelen. “We proberen een mooie voorraad op stock te houden zodat, als er iets kapot gaat, klanten ook snel weer verder kunnen. Verder werken we met bestellingen op afroep, zodat hun onderdelen altijd op voorraad liggen. Een kwestie van goede afspraken.”

Een motor alleen volstaat niet om een machine aan te drijven. Daar hoort ook een stukje elektronica bij. MC.Technology beschikt daarom over een breed aanbod aan componenten.

Persoonlijk contact

Die klantgerichtheid zal ook in de toekomst de hoeksteen van MC.Technology blijven. “We willen samen met onze klanten verder groeien. Dat persoonlijk contact en die technische discussies met de ontwikkelaars, dat is onze kracht. Daar blijven we met ons team op inzetten. Volgend jaar willen we dat in België tonen door aanwezig te zijn op de Indumation beurs, samen met onze leverancier ElectroCraft”, geeft Van Duffelen nog mee.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details