Platform over productie- en procesautomatisering
Complete in productie geïntegreerde labeling van machines

Complete in productie geïntegreerde labeling van machines

Fabrikanten van grote machines moeten een betrouwbare traceerbaarheid voor toeleveringsketens bieden voor de onderdelen die zij produceren en in machines assembleren. Daarnaast zijn voor externe machinecomponenten instructies en voorzorgsmaatregelen inzake veiligheid nodig ter informatie van de klanten. Er is een groot aantal kwalitatieve identificatieoplossingen vereist om motoren, interne onderdelen en extern zichtbare componenten correct te labelen.

Uitdaging: Efficiënt een uitgebreid assortiment labels printen

Een fabrikant van landbouwmachines gebruikte verschillende printsystemen voor de labeling van motor- en interne machineonderdelen, alsook draden, kabels en extern zichtbare componenten. Elk systeem vereiste eigen opleidingen, materialen, leveranciers en onderhoudstaken. Daarom ging het bedrijf op zoek naar één enkel snel en veelzijdig printsysteem geschikt voor meerdere rollen waarmee het zowel industriële labels voor kabels en componenten als esthetische klantgerichte veiligheids- en instructielabels kon produceren.

Oplossing: Eén gebruiksvriendelijk printsysteem voor labels

Brady Corporation biedt de veelzijdige en gebruiksvriendelijke BradyPrinter i5300 Industriële labelprinter aan, waarmee heel nauw­keurig een groot aantal betrouwbare labels kan worden geprint die bij klanten wereldwijd zijn getest. Intuïtieve apps voor labelontwerp met optionele geautomatiseerde printkenmerken vervolledigen deze oplossing waarmee Brady op de noden van machinebouwers inspeelt.

De BradyPrinter i5300 Industriële labelprinter kan op 1400 standaardlabels printen, inclusief 80 verschillende labelmaterialen. Het systeem kan in 300 en 600 dpi printen om zowel grote als kleine labels voor interne onder­delen, typeplaatjes, krimpkousen, kabellabels, instructielabels en veiligheidspictogrammen voor machines te produceren. Het wisselen van labelmaterialen gaat makkelijk in minder dan 20 seconden dankzij een foutloos productontwerp dat volgens het ‘plaats, vergrendel en print’-principe werkt en de automatische instelling van de printer die door een slimme chip in de labelmaterialen wordt geïnitieerd. Daarenboven print de BradyPrinter i5300 ook correct vanaf het allereerste label, waardoor er geen sprake is van verspilling.

Met de BradyPrinter i5300 kunnen industriële labelmaterialen worden geprint die bestand zijn tegen zowel hoge als lage tempera­turen, brandstoffen, oliën, wrijving, vuil, vocht, UV-straling en slechte weersomstandigheden. Brady bezorgt voor elk labelmateriaal een technische fiche en kan stalen leveren voor tests in specifieke productieomgevingen. De toepassingen omvatten labeling van producten en componenten, kabels, panelen, typeplaatjes alsook labels voor voorraadcontrole en tracering van eigendommen.

Met de Brady Workstation-apps zijn alle labels makkelijk te ontwerpen en met de BradyPrinter i5300 te printen. Labelsjablonen kunnen in slechts enkele stappen worden ontworpen en beveiligd, en optioneel worden aangevuld met gegevens uit verschillende bedrijfssystemen. Dankzij de bidirectionele communicatie tussen de apps, de printer en de geladen materialen is een foutloos labelontwerp mogelijk waarbij verspilling geminimaliseerd, tijd bespaard en de productie-efficiëntie verhoogd wordt.

Resultaten: Eén systeem voor alle labels

Met een of meerdere BradyPrinter i5300-printers en een selectie aan labelmaterialen kunnen machinebouwers voortaan alle labels die ze nodig hebben efficiënt en snel ter plaatse creëren. Het labelmateriaal kan in minder dan 20 seconden gewisseld worden en de printer print perfect vanaf het eerste label. Gebruikers beleven opnieuw eenvoud met de BradyPrinter i5300 bij het printen van product-, component-, onderdeel-, kabel- en paneellabels alsook klantgerichte labels.

Meer informatie: www.brady.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details