Platform over productie- en procesautomatisering
De beste luchtkwaliteit dankzij WERMA CO2 verkeerslicht
: WERMA’s CO 2-verkeerslichten verhogen de veiligheid van medewerkers en klanten en verbeteren de concentratie en prestaties van alle aanwezigen.

De beste luchtkwaliteit dankzij WERMA CO2 verkeerslicht

Gezien de huidige coronaviruspandemie bevinden we ons in een ongekende, uitzonderlijke situatie. De huidige situatie verandert ons leven in alle opzichten en we staan elke dag voor nieuwe uitdagingen. De gezondheid en de bescherming van de mensen zijn een topprioriteit.

Daarom zijn de regering en de bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de wereldwijde pandemie een halt toe te roepen en te voldoen aan de voortdurend veranderende omstandigheden. WERMA levert hieraan een belangrijke bijdrage: Met het nieuwe CO2-verkeerslicht kan de huidige kooldioxideconcentratie (CO2) in de omgevingslucht worden gemeten en zichtbaar worden gemaakt. De drie verkeerslichtkleuren geven duidelijk aan of er wel of niet moet worden geventileerd.

Hierdoor worden hoge concentraties CO2 en aërosolen in de omgevingslucht van kantoren en vergaderruimtes, restaurants, winkels, theaters, dokterspraktijken, universiteiten, sportscholen en alle andere openbare gebouwen vermeden en wordt het risico van overdracht van COVID-19 tot een minimum beperkt.

Groen licht: Alles OK!

Een verhoogde CO2-concentratie in de ruimte kan correleren met een verhoogde bacteriële concentratie en een verhoogde infectie- en afwezigheidsgraad. Om alle personen die langer binnen blijven duurzaam te beschermen tegen COVID-19 infecties en andere besmettelijke ziekten, is het noodzakelijk om regelmatig te ventileren. Daarom beveelt het Federaal Milieuagentschap officieel ventilatie aan vanaf 1.000 ppm (ppm = parts per million, d.w.z. volume delen per miljoen volumedelen).

Hier komt het nieuwe CO2-verkeerslicht van WERMA in beeld: Het meet continu de huidige kooldioxideconcentratie in de omgevingslucht en geeft precies aan of en wanneer het tijd is voor de volgende ventilatie.

Dit wordt duidelijk geïllustreerd met behulp van de drie gangbare verkeerslichtkleuren, zodat iedereen het gemakkelijk kan begrijpen:

  • Als de CO2-concentratie lager is dan 1.000 ppm, is het stoplicht groen, wat aangeeft dat de luchtkwaliteit in orde is.
  • Als de CO2-concentratie hoger is dan 1.000 ppm, wordt het stoplicht geel en geeft het aan dat ventilatie wordt aanbevolen.
  • Het rode signaal geeft aan dat aanzienlijke ventilatie nodig is, omdat de CO2-concentratie boven de 2.000 ppm ligt.
  • Als de grenswaarde van 3.000 ppm wordt overschreden, geeft een rood knipperlicht de acute urgentie van de ventilatie aan.

Het WERMA CO2-verkeerslicht

De oplossing van WERMA voor de CO2-meting in de binnenlucht bestaat uit een drietraps-signaaltoren, die dankzij Plug & Play direct klaar is voor gebruik en zeer eenvoudig te installeren is: gewoon de bijgeleverde stroomvoorziening aansluiten, wachten tot de zelfkalibratie is voltooid en het verkeerslicht klaar is voor gebruik. De huidige CO2-concentratie in de omgevingslucht wordt direct gemeten en weergegeven met behulp van de drie stoplichtkleuren.

Het verkeerslicht is duidelijk, eenvoudig te begrijpen en behoeft geen uitleg. De signalen zijn van alle kanten duidelijk zichtbaar dankzij de 360 graden verlichting en de extreem heldere LED’s, zelfs in direct zonlicht en een heldere omgeving.

Idealiter wordt het CO2-verkeerslicht in het midden van de ruimte geplaatst, d.w.z. niet te dicht bij het raam en niet hoger dan 2 meter van de vloer. Aangezien kooldioxide vrij gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld, is één verkeerslicht voor de meeste ruimtes voldoende. In grotere conferentieruimten of sportzalen worden twee verkeerslichten aanbevolen.

Het CO2-verkeerslicht geeft het huidige CO2-gehalte in de omgevingslucht weer en geeft op een duidelijke en begrijpelijke manier in drie kleuren aan of er wel of niet moet worden geventileerd.

Hoge luchtkwaliteit – belangrijker dan ooit

Dankzij de CO 2-verkeerslichten van WERMA kan de luchtkwaliteit in gesloten ruimtes op lange termijn worden verbeterd, omdat hoge concentraties kooldioxide en aërosolen in gesloten ruimtes worden vermeden door een regelmatige en effectieve ventilatie. Hierdoor wordt niet alleen een meer hygiënische, maar ook een meer productiviteitsvriendelijke en betere binnenlucht bereikt. “Wij zijn verheugd dat de CO2-verkeerslichtingsinstallatie geen kortetermijninvestering is voor openbare gebouwen, kantoren en universiteiten”, zegt Manuel Schutzbach van WERMA Technical Sales. “Want een laag CO2-gehalte in de ruimte beschermt niet alleen tegen infecties, maar verbetert ook de concentratie en de prestaties van alle aanwezigen”.

Dankzij de nieuwe CO2-verkeerslichten van WERMA garandeert dit niet alleen de hoogst mogelijke veiligheid voor medewerkers, klanten en bezoekers, maar bevordert het ook de productiviteit en prestaties op lange termijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details