Platform over productie- en procesautomatisering
De beste machines ontwikkelen – vandaag en morgen

De beste machines ontwikkelen – vandaag en morgen

Engineers die de beste machines en systemen willen ontwikkelen, hebben meer nodig dan alleen schaalbare hardwarecomponenten en een geschikt modulair softwareframework. Ze hebben ook behoefte aan de nodige expertise voor toekomstbestendige concepten en aan een reeks hulpmiddelen die zijn afgestemd op de uitdagingen van de digitale transformatie. Onder het motto ‘Intuïtieve automatisering’ liet Lenze, specialist in machineautomatisering met zeventig jaar ervaring, op de afgelopen SPS IPC Drives zien hoe het zijn partners vandaag en morgen kan ondersteunen met zijn automatiseringsplatform inclusief de nodige tools en expertkennis. 

Hoe zal de fabriek van morgen eruit zien? En aan welke eisen moeten de machines voldoen? Dat waren de centrale vragen waar Lenze dit jaar op focuste tijdens de SPS IPC Drives. De in Hamelin gevestigde fabrikant presenteerde er innovatieve besturings- en aandrijftechnologie, complete automatiseringsoplossingen en prototypen van de nieuwste tools voor een efficiënt engineeringsproces. Digitalisering en netwerkmogelijkheden moeten worden uitgebreid voor toepassingen op het gebied van Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things (IIoT). Hiervoor is dataconsistentie een essentiële voorwaarde. De basis voor het automatiseringsplatform van Lenze wordt gevormd door open interfaces, uniforme informatiemodellen binnen het framework van de administratietoepassing en het gebruik van multi-vendor standaarden zoals OPC-UA, MQTT en OMAC/PackML. Met een combinatie van schaalbare hardware, modulaire, geïntegreerde software en de bijbehorende netwerkmogelijkheden biedt Lenze alles voor uitgebreide Industrie 4.0- en IIoT-oplossingen. Daarnaast is het mogelijk om individuele applicaties voor klanten te creëren via Lenzes dochtermaatschappijen voor digitalisering, encoway en LogicLine.

Machineautomatisering

De fabrikant wilde de vakbeurs, die wordt gehouden onder het motto ‘Smart and Digital Automation’, ook gebruiken om de huidige stand van zaken in digitale engineering aan klanten te demonstreren.

Van de werkvloer tot in de cloud
Op dit moment zijn partners en klanten van Lenze al in staat om geïntegreerde gegevensoverdracht van productie naar de cloud te implementeren. Maar daarbij is alleen verbinding met een netwerk zeker niet voldoende – alleen wanneer de gegevens op een zinvolle manier worden gebruikt, creëren zij toegevoegde waarde. Voor OEM’s betekent dit dat zij servicemodellen ontwikkelen op basis van gegevens, dat zij hun bedrijfsprocessen heroverwegen en dat zij klanten adviseren over de manier waarop die kunnen profiteren van Industrie 4.0 en IIoT. Lenze ondersteunt zijn partners ook in dit opzicht. De fabrikant stimuleert digitale transformatie in de waardeketen door middel van specifieke whitepapers en experts die hun kennis delen met de OEM’s. Hoe beïnvloedt deze digitale uitdaging de bedrijfsmodellen? Hoe kan digitale engineering een rol spelen in tijd- en kostenreductie? Waar moet men op letten als het gaat om cyberveiligheid in het kader van IIoT? En hoe kan softwareontwikkeling op nieuwe uitgangspunten worden gefundeerd? Voor Lenze is het net zo belangrijk OEM’s te helpen aan de antwoorden op deze vragen -de brainware- als het is om hardware en software te leveren.

Machineautomatisering

Lenze positioneert zich als een interessante aanbieder van machine-automatisering en IIoT-oplossingen voor de toekomst, en neemt zo een leidende rol in industriële digitalisering.

Kern van de zaak: een keten van geïntegreerde tools
Het is echter vooral het werkveld van digitale engineering dat nog steeds lijdt aan een gebrek aan geïntegreerde tools. Dit is waar Lenze actief is en waar het momenteel een uitgebreide set tools ontwikkelt, die het mogelijk maken om de informatie van zijn ‘digitale tweeling’ te gebruiken in alle stadia van de levenscyclus. De fabrikant wilde de vakbeurs, die wordt gehouden onder het motto ‘Smart and Digital Automation’, ook gebruiken om de huidige stand van zaken in digitale engineering aan klanten te demonstreren en met ze te bespreken. Hierdoor kan de ontwikkeling van de tools nauw worden afgestemd op de markt, zodat ze zo vanzelfsprekend mogelijk worden – met andere woorden: intuïtief. Lenze positioneert zich daarmee als een interessante aanbieder van machine-automatisering en IIoT-oplossingen voor de toekomst, en neemt zo een leidende rol in industriële digitalisering.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details