Platform over productie- en procesautomatisering
De juiste oppervlaktetechniek levert flink wat op
Een efficiënte straaloplossing is eigenlijk altijd een beetje maatwerk, al was het maar om de parameters helemaal perfect te krijgen.

De juiste oppervlaktetechniek levert flink wat op

Oppervlaktekwaliteit is in veel industrieën een bepalende factor. Enerzijds om producten of machines de juiste functionaliteit mee te geven, maar ook de esthetische aanblik wordt steeds belangrijker. Dat maakt Straaltechniek tot een graag geziene partner van machinebouwers en productiebedrijven. Want met de straaloplossingen van het bedrijf uit Aartselaar, krijgt u de oppervlaktekwaliteit optimaal. En om een feilloze werking te krijgen worden ook steeds meer stappen gezet in het automatiseren van het straalproces.

Straaltechniek is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in oppervlaktetechniek met eigen vestigingen in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen Slovenië en Slovakije. Het bedrijf voorziet klanten niet alleen van straalmiddelen, maar ook van straalapparatuur op maat van hun behoefte. Edwin Houweling, managing director Straaltechniek:  “Een efficiënte straaloplossing is eigenlijk altijd een beetje maatwerk, al was het maar om de parameters helemaal perfect te krijgen. Samen met de klant kunnen we het proces vaak verfijnen, zodat de kosten dalen.” Dankzij het ruime aanbod aan technieken en straalmiddelen in het portfolio kan ieder bij Straaltechniek zijn gading vinden, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex, van manueel tot volautomatisch. “We merken de laatste jaren wel een tendens naar meer geautomatiseerd werken om toch een constante kwaliteit te garanderen.”

De instellingen die nodig zijn voor een perfect resultaat (straalmiddel, -druk, -tijd, -snelheid …) zijn al voorgeprogrammeerd. Een manier om de kwaliteit te verhogen.

Naar meer data verzamelen

Een mooie oplossing om daaraan tegemoet te komen zonder voor een volledig geautomatiseerd systeem te moeten kiezen, is de straalkast met display. Houweling: “De operator hoeft dan eigenlijk enkel nog het product aan te duiden. De instellingen die nodig zijn voor een perfect resultaat (straalmiddel, -druk, -tijd, -snelheid …) zijn al voorgeprogrammeerd. Een manier om de kwaliteit te verhogen. Een tweede aanpak is een betere monitoring van het proces. Door proceswaarden te verzamelen, kan je zien wat er werkelijk gebeurd is en traceren waar het niet helemaal gelopen is zoals het moet. Een ideale basis om het proces verder te optimaliseren, om de kosten en de downtime te verlagen. Dit zijn ontwikkelingen die in de luchtvaart al ingeburgerd zijn, maar die we nu ook zien doorsijpelen naar andere takken van de industrie.” 

Service gegarandeerd

Daarnaast gaat Straaltechniek prat op service, onderhoud en aftersales. “We houden een grote voorraad aan straalmiddelen en toebehoren op voorraad in onze magazijnen. Op die manier zijn klanten altijd binnen de kortste keren weer aan de slag.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details