Platform over productie- en procesautomatisering
De kracht van decentrale oplossingen
Met voorgeconfectioneerde connectoren bespaart u veel arbeidstijd.

De kracht van decentrale oplossingen

​De klassieke automatiseringspiramide, kent u hem nog van de schoolbanken? Een starre hiërarchie en lange beslissingstrajecten typeerden in het verleden hoe we aan automatisering deden. Geijkte paden die ons vandaag niet meer brengen naar waar we willen zijn. Nu willen we bijvoorbeeld sensoren die ons vertellen hoe onze machines presteren en daar meteen autonoom de gepaste acties aan koppelen. Decentrale automatiseringstechniek heeft daarom de toekomst. Sensor- en actuatorkabels vertrekken niet langer afzonderlijk naar een centrale schakelkast, neen, I/O-modules staan nu rechtstreeks in het veld. Dat werkt efficiënter en sneller voor de machinebouwer, maar biedt de gebruiker tegelijkertijd meer diagnosemogelijkheden. Murrelektronik helpt u tot decentrale, plug-and-play installaties te komen.

© Andy Ridder, MurrElektronik in Oppenweiler

Machinebouwers staan voor heel wat uitdagingen:

• Tekort aan techneuten op de werkvloer;

• Lange doorlooptijden bij het maken van een machine;

• Kennisniveau personeel is lastig op peil te houden;

• Lange doorlooptijden IO-testen/commissioning;

• Maken van aansluitfouten;

• Stilstand van machines.

Er is nood aan een andere manier van denken, nieuwe installatieconcepten en slimme besturingen. Murrelektronik gelooft daarom in de kracht van decentrale oplossingen om de installatietijd naar beneden te brengen en tegelijk de besturingskast eenvoudiger en kleiner te bouwen. 

Eenvoudige installatietechniek, korte installatietijd, uitgebreide diagnose

Wat dat dan oplevert? Wist u dat een decentraal aansluitpunt in gemiddeld 10 seconden is aangesloten, terwijl het al 120 seconden tijd kost om één losse ader in een centrale schakelkast te leggen? Reken maar uit hoeveel tijd u kunt besparen door voor decentraal te kiezen. Los van de te boeken tijdswinst sluit decentrale automatiseringstechniek ook veel beter aan bij het produceren en automatiseren van vandaag, bij Industrie 4.0. Door I/O-modules te verplaatsen naar ‘het veld’ en ze met voorgeconfectioneerde kabels aan te sluiten, creëert u modulaire, transparante, gebruiksvriendelijke en voordelige installatieconcepten. Plug-and-play automatiseringstechniek, zeg maar. En ook de gebruiker van uw machines profiteert van deze decentrale aanpak. Hij zal makkelijker fouten kunnen opsporen, de stap zetten naar predictief onderhoud voor een hogere machinebeschikbaarheid, zijn processen digitaliseren, … Alles schaalbaar en makkelijk uit te breiden.

Een decentrale installatie is dé oplossing voor efficiëntere, flexibelere en rendabelere machines.

Begeleiding van A tot Z

Hoe ze dat dan doen bij Murrelektronik? Wel, dat hangt heel erg af van de toepassing en de vereisten van gebruikers. Er is geen kant-en-klare oplossing voor elektrische installaties en iedere oplossing is een pakket van maatwerk. De ingenieurs van Murrelektronik begeleiden iedere klant bij het volledige proces, vanaf het analyseren tot aan de implementatie en evaluatie. Bent u benieuwd naar de voordelen van een decentrale installatie voor uw machine? Vraag dan een vrijblijvende systeemofferte aan. U ontvangt een gedetailleerde kostenraming, inzicht in besparingen en schematische tekeningen van de oplossing op uw machine. Murrelektronik gelooft in persoonlijk contact en snelle communicatie. Maak vandaag nog een afspraak en laat u adviseren. “Samen tillen we uw installatie naar een hoger niveau. Vergeet die overvolle schakelkast met vele meters kabel. Decentraal is optimaal!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details