Platform over productie- en procesautomatisering
De Nationale Cobot Dag – woensdag 15 november 2023

De Nationale Cobot Dag – woensdag 15 november 2023

De Nationale Cobot Dag is het jaarlijkse cobotfeest dat blijft groeien! Op dit evenement vind je de mooiste, beste en grootste cobot en cobot accessoires merken. Ook vinden er verschillende interessante lezingen plaats, worden er cobottrainingen gegeven en sluiten we de dag af met een gezellige borrel. De NCD wordt altijd op de derde woensdag van november gehouden. Komende editie zal dit zijn op woensdag 15 november 2023.

Heel leuk zo’n cobot, maar wat doet het?

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over robots die ons gaan helpen, maar ook over robots die onze banen overnemen en zelfs over robots die ons overnemen. Er wordt gelukkig ook steeds meer geschreven over de cobot, de collaboratieve robot. Maar wat ons betreft nog niet genoeg.  Cobots zijn de robots waar we mee samenwerken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, goedkoop (in vergelijking met industriële robots) en flexibel.

Cobots stellen ons in staat om te werken met een robot, in plaats te werken als een robot. De Nationale Cobot Dag is in het leven geroepen om de bekendheid van cobots te vergroten en acceptatie te bevorderen.

Op deze dag laten bedrijven die zich bezighouden met cobots zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Maak kennis met diverse merken cobots, met hun applicaties, welke tools en toebehoren er zijn om van de cobot het flexibel inzetbare gereedschap te maken dat het is.

Programma

10:30 Cobottraining
11:30  Lezing: The Cobot Community
12:00 Lunch
13:15  Lezing: Casestudy
14:00 Cobottraining
15:00 Lezing
15:30-18:00 Netwerkborrel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details