Platform over productie- en procesautomatisering
De toekomst van de industriële elektrische verwarming begint hier …

De toekomst van de industriële elektrische verwarming begint hier …

De GPC geavanceerde vermogenregelaars staan garant voor het nauwkeurig aansturen  van alle soorten elektrische belastingen die in industriële verwarmingssystemen gebruikt worden. Bovendien resulteert de intelligente en efficiënte aansturing in een nauwkeurige temperatuurregeling met een positieve impact op het energieverbruik.
De compacte, doch robuuste GPC vermogenregelaar is beschikbaar in 1, 2 en 3 fase uitvoeringen met schakelstromen van 40A tot 600A bij spanningen van 110Vac tot 690Vac. Met de mogelijkheid tot het aansturen van zowel lineaire als niet-lineaire belastingen (MoSi2, Sic,  infrarood, grafiet en transformatoren) is hij breed inzetbaar. Het mechanisch “smart-design” van de aansluitklemmen biedt bovendien in een grote flexibiliteit voor de vermogenaansluitingen.

MEER DAN 85% VAN DE OPERATORS GEEFT AAN DAT PREVENTIEF ONDERHOUD ZORGT VOOR EEN BETERE EFFICIËNTIE EN MINDER STILSTAND VAN MACHINES

Bij de ontwikkeling van de GPC-serie is er veel zorg besteed aan preventief onderhoud, diagnose en alarmfuncties die in verband kunnen gebracht worden met  stroom-, spanning- en vermogenswaarden alsook bedrijfstemperaturen. De modules worden continu bewaakt.

GPC vermogenregelaars zijn uitgerust met gemakkelijk te vervangen ultrasnelle zekeringen en vrij te configureren analoge en digitale I/O’s voor het doorsturen van proces variabelen of alarm-statussen. Deze gegevens kunnen uiteraard ook gedeeld worden via de verschillende beschikbare veldbussen.

Ontdek in deze video de voordelen van de nieuwe GPC serie:

In productieprocessen waarbij elektrische verwarmingselementen in meerdere zones gebruikt wordt worden, kan de gelijktijdige vraag naar energie hoge verbruikspieken veroorzaken. Gevolg hiervan is een stijging van de energiekosten of het in werking stellen van beveiligingsschakelaars die op hun beurt voor een productiestop zorgen.

De GSLM (Gefran Smart Load Manager) is een efficiënte oplossing voor dit probleem. Dit compact apparaat zorgt voor een uitgebalanceerd energieverbruik over de verschillende zones. Het voorkomt stroompieken en zorgt voor een betere energie-efficiëntie van de installatie met een verlaging van de productiekosten tot gevolg.

Bij gebruik van meerdere vermogenregelaars is de GSLM dus een dankbare aanvulling. Naast een optimale controle, zorgt deze module ook voor een efficiënt en energie-gericht gebruik van het net. 

De combinatie van een GPC met GSLM past in elke Industry 4.0 omgeving en biedt bovendien is een gepast antwoord op de vraag naar preventief onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details