Platform over productie- en procesautomatisering
Dempers houden  4.000 kg metaal  in toom

Dempers houden 4.000 kg metaal in toom

Wanneer metaal en staal op elkaar botsen, kunnen zelfs de stevigste vultrechters kapotgaan. Dat heeft ook het Duitse Wieland-Werke aan den lijve ondervonden. In de sorteerinstallatie worden metaaldeeltjes via zeefgoten in diverse korrelgroottes opgedeeld, en de restanten met een massa tot wel 4.000 kg belanden in een vultrechter. Van hieruit komen ze na een vrije val van 2,3 m terecht in een massiefstalen opvangconstructie die lijkt op een reusachtige lade. Bij een valhoogte van 2,3 m zorgt de metaalmassa voor een te sterke belasting van zowel de la als de onderliggende constructie. Als gevolg daarvan ging de vultrechter regelmatig kapot. ACE Stoßdämpfer kwam met een oplossing in de vorm van TUBUS dempers.

Bij een valhoogte van 2,3 m zorgt de metaalmassa voor een te sterke belasting van zowel de la als de onderliggende constructie.

 

Op basis van het gewicht, de valhoogte en het ritme van acht botsingen tussen het metaal en staal per uur, viel de keuze op de TUBUS dempers van het type TC137-90 van ACE. In totaal werden twintig van deze veiligheidsdempers gemonteerd. De lade waarin de metalen brokken uit de vultrechter terechtkomen staat hier bovenop. Met name de veiligheidsdempers van het type TC-S en TC zijn geschikt voor het dempen van grote massa’s. Dit zijn voordelige oplossingen met een hoge energieabsorptie. De onderhoudsvrije moderne machineonderdelen zijn geschikt voor een energieopname van 450 Nm tot 17.810 Nm en worden vooral gebruikt in laad- en hefinstallaties, hydraulische apparaten en kraaninstallaties. Het brede toepassingsgebied is te danken aan het unieke duale concept van de TC-S familie, maar ook de krachtabsorptie van de afzonderlijke TC types van 1.210 Nm tot 14.140 Nm zijn voor veel constructies voldoende – vooral omdat ze, zoals in Ulm, dankzij hun compacte afmetingen in vijf rijen met elk vier stuks probleemloos in staalprofielen kunnen worden geschroefd. Het gebruikte type TC137-90 behoort tot één van de grootste  veiligheidsdempers met een diameter van 64 mm tot 176 mm.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details