Platform over productie- en procesautomatisering
Digitale eenvoud: Siemens procesinstrumentatie presenteert nieuwe Sitrans CC240 IoT-gateway
Siemens presenteert de Sitrans CloudConnect 240: een nieuwe IoT-gateway voor de procesindustrie. Deze biedt een extra gegevenskanaal, volledig onafhankelijk van het besturingssysteem, dat wordt gebruikt om gegevens van alle HART®-gebaseerde veldapparaten naar de IT-wereld te verzenden.

Digitale eenvoud: Siemens procesinstrumentatie presenteert nieuwe Sitrans CC240 IoT-gateway

  • Met de Sitrans CC240 IoT-gateway is gestandaardiseerde toegang tot de levenscyclusgegevens van HART®-instrumenten mogelijk
  • Minder onderhoudswerkzaamheden doordat meet- en parametreringsfouten zonder extra parametreringstools sneller worden geïdentificeerd en verwijderd
  • Compatibel met alle OPC UA-clienttoepassingen
  • Directe verbinding met Siemens MindSphere
  • Talrijke mogelijke toepassingen voor lokale en externe bedrijfsoplossingen

Siemens presenteert de Sitrans CloudConnect 240: een nieuwe IoT-gateway voor de procesindustrie. Deze biedt een extra gegevenskanaal, volledig onafhankelijk van het besturingssysteem, dat wordt gebruikt om gegevens van alle HART®-gebaseerde veldapparaten naar de IT-wereld te verzenden.In de procesindustrie is instrumentatie een centrale gegevensbron wat betreft digitalisering. De Sitrans CC240 IoT-gateway brengt een tweede gegevenskanaal tot stand waarmee veldniveaugegevens die voordien onbeschikbaar waren, toegankelijk worden voor de gebruiker, zonder de bestaande regeltechniek negatief te beïnvloeden. Het systeem maakt een directe verbinding tussen het veldapparaat en de IT of de cloud en leest niet alleen de basisproceswaarden, maar ook de identificatie-, configuratie- en diagnoseparameters voor elk HART®-apparaat met versie 5 of recenter. Het systeem stelt deze gegevens vervolgens beschikbaar via een OPC UA-server of de IoT-as-a-Service-oplossing van Siemens: MindSphere. 

De gegevens worden geharmoniseerd in overeenstemming met het informatiemodel Namur Open Architecture. Dit zorgt voor een standaardperspectief op de geïnstalleerde producten, ongeacht de technologie en de fabrikant, waardoor voor het eerst digitale toepassingen kunnen worden gecreëerd zowel voor lokale als externe omgevingen. Zo kunnen bijvoorbeeld oplossingen voor het bewaken en beheren van bedrijfsmiddelen worden geïmplementeerd, in het bijzonder voor kleinere installaties. Sitrans CC240 ondersteunt de aansluiting van maximaal 64 apparaten en heeft een ingebouwde webserver met de nodige configuratiemogelijkheden en beheerweergaven zodat er geen extra tools nodig zijn. 

Dankzij de beschikbare connectiviteitsmogelijkheden kan het worden geïntegreerd in bestaande systemen. OPC UA kan worden gebruikt om de waarden en gegevens van procesinstrumenten direct te versturen naar automatiserings- of IT-systemen, bv. om naast de eigenlijke regelfunctie berekeningen of analyses uit te voeren. Dankzij de verbinding met MindSphere kunnen meerdere Sitrans CC240-systemen verspreid worden gebruikt: ideaal voor het bewaken van wereldwijd verspreide bedrijfsmiddelen op een centrale instantie. 

Met de Sitrans store IQ van Siemens heeft de gebruiker een app voor voorraadbewaking en -beheer in de productie en logistiek. Vulniveaus van tanks, silo’s, rekken of andere opslagvoorzieningen worden gemeten en vermeld en vervolgens via de Sitrans CC240 of bekende MindConnect-gateways naar Siemens MindSphere gestuurd. Sitrans store IQ visualiseert de ontvangen gegevens en genereert ook alarmen en gebeurtenissen. De toepassing is beschikbaar voor desktops en mobiele apparaten.

Deze kunnen door de gebruiker worden ingesteld en kunnen bijvoorbeeld meldingen via sms of e-mail activeren. Het open systeem biedt talrijke voordelen: de structuur en de weergave kunnen worden aangepast en alle gewenste variabelen kunnen worden verzameld en verwerkt. Voor het beheer van materialen en de benodigde infrastructuur heeft de gebruiker vaak niet alleen informatie over het centrale vulniveau nodig, maar ook ondersteunende metingen, zoals temperatuur, druk, luchtvochtigheid of binaire ingangen. De cloudtechnologie ondersteunt volledige schaalbaarheid, wat hand in hand gaat met de flexibiliteit van Sitrans CC240. Sitrans store IQ kan dus worden ingezet voor alles gaande van een paar lokale containers tot grotere tankparken of zelfs wereldwijd verspreide infrastructuren. De structuur en de presentatie kunnen individueel worden geconfigureerd volgens de vereisten van de gebruiker. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details