Platform over productie- en procesautomatisering
‘Een cobot is een plug & play robotoplossing voor elk type productiebedrijf’
Cobots zijn ontworpen om samen met mensen in elk type productieomgeving te werken.

‘Een cobot is een plug & play robotoplossing voor elk type productiebedrijf’

Cobots hebben de toekomst. Ze zijn ontworpen om samen met mensen in elk type productieomgeving te werken. Het aantal toepassingen groeit razendsnel dankzij innovaties rond sensoriek, slimme grijpers, vision-technologie en dataverwerking. Belangrijke voorwaarde is dat in alle omstandigheden de veiligheid voor de operators is gegarandeerd. “De Doosan cobots blinken uit in betrouwbaarheid, stabiliteit én veiligheid”, stelt Mark Dekker van Dormac Cobots, de officiële distributeur van collaboratieve robots van Doosan Robotics in Nederland en België. 

De cobots van Doosan hebben krachtige ‘Force Torque sensoren’ die ervoor zorgen dat ze onmiddellijk elke kracht kunnen voelen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Dit maakt ze zeer gevoelig voor botsingsdetectie.

​“In tegenstelling tot een industriële robot heb je bij een cobot geen veiligheidskooi nodig. Het is echter wel cruciaal dat bij de ontwikkeling van de cobot veel aandacht wordt besteed aan veiligheid, om te allen tijde een veilige situatie te creëren. Want een cobot kan met mensen botsen en deze impact moet binnen de grenzen blijven. Dit kan bijvoorbeeld door druktesten of krachtmetingen uit te voeren.” Doosan Robotics is gecertificeerd de veiligste partner wanneer mensen met robots gaan samenwerken. Zo hebben de cobots van Doosan krachtige ‘Force Torque sensoren’ die ervoor zorgen dat ze onmiddellijk elke kracht kunnen voelen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Dit maakt ze zeer gevoelig voor botsingsdetectie. “De motor schakelt meteen uit als de krachtsensoren weerstand voelen, de motoren worden dan ook niet langer belast”, legt Dekker uit. “Als de cobot wordt onderbroken door bijvoorbeeld aanraking in zijn werkzaamheden, zal die in een safety-stand schieten. Hierdoor zijn cobots ontzettend fijn om mee samen te werken. Je kunt zelf kiezen of je de cobot langzamer wilt laten bewegen bij een detectie of volledig wil stoppen. Want mensen kunnen prima samenwerken met robots, zodat ze niet hoeven te werken als robots. Kortom, de Doosan cobots zijn betrouwbaar, veilig en stabiel. Het is een plug & play robotoplossing voor elk type productiebedrijf.”

Uitgebreide line-up cobots

Doosan Robotics heeft een uitgebreid assortiment. “Voor Food & Beverage is de E-serie ontwikkeld. Deze cobot voldoet met IP66 klasse, NSF Food Zone & KCs, NTRL én CE-certificaat aan de veiligheids- en hygiënenormen en kan op die manier probleemloos in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie worden toegepast.” De A-serie cobots, waarbij de A staat voor Almighty, zijn de snelste variant. “Ze zijn niet alleen snel, maar hebben ook een snelle terugverdientijd. Het is een ideale oplossing om te beginnen met automatiseren door een eenvoudige, compacte maar toch krachtige oplossing.” De H-serie (High-Power) is de grootste en meest krachtige cobot in het assortiment, met een laadvermogen van maximaal 25 kg en zes krachtige Force Torque Sensoren die moeiteloos 25 dozen per minuut stapelt. Tot slot is er de M-serie, een hoogwaardig premium cobot vervaardigd van hoogwaardige materialen en onderdelen, om de cobot robuuster en geschikt te maken voor industriële omgevingen en voor de meest veilige werkomgeving, voor elke geavanceerde toepassing. Met de geïntegreerde Teach Cockpit met vijf knoppen is deze serie heel eenvoudig te programmeren.”

Met Dart-Suite maakt Doosan Robotics de stap naar het creëren van een nieuw robotecosysteem.

Nieuw: Dr.Dart Suite

Doosan Robotics heeft naast een eigen productiesite in Suwon, met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 20.000 eenheden, ook een Innovation Lab en Prototyping Lab en R&D centrum. Het bedrijf blijft innoveren, stelt Dekker. “Nieuw is bijvoorbeeld de Dart-Suite waarmee Doosan Robotics de stap maakt naar het creëren van een nieuw robotecosysteem. Dr.Dart Suite heeft tot doel om het creëren en delen van collaboratieve robottoepassingen te vergemakkelijken. Het platform bestaat uit de volgende services: de Dart IDE (Integrated Development Environment), Dart Store voor het uploaden en downloaden van applicaties, Dart Platform voor app-bediening, Dart Forum als community-nexus en Dart Developer. Hiermee biedt Doosan de gebruiker een uitgebreide oplossing voor collaboratieve robotprogrammering en applicatie-ontwikkeling. De interface en innovatieve functies maken het een aantrekkelijk platform voor zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars.”

Doosan Robotics heeft een uitgebreid cobotassortiment. Met de E-serie, A-serie, H-serie en M-serie is er voor elk type productieomgeving een geschikte cobot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details