Platform over productie- en procesautomatisering
Eén kabel van stroombron, over kabelgoot naar servomotor

Eén kabel van stroombron, over kabelgoot naar servomotor

Op SPS IPC Drives, de toonaangevende vakbeurs in Europa voor elektrische automatisering, stelde LAPP eind november zijn nieuwste kabelinnovatie voor: ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE. Deze nieuwe kabel maakt het mogelijk om een complete servo- en drive-applicatie uit te rusten met slechts één kabel.

LAPP kwam op het idee voor dit product toen een Amerikaanse klant vroeg naar een UL TC-ER servokabel die ook gebruikt kon worden voor continuous flex-applicaties. Omdat zo’n product in de markt nog niet te vinden was, besloot het R&D-team om de mogelijkheden ervan te bekijken. Het uitgangspunt was dat er slechts één kabel nodig was voor de servomotor en drive-applicatie zonder je zorgen te maken over kabelgoten. De uitdaging was dat het in de industrie nog steeds een gangbare praktijk is om twee verschillende kabeltypes te gebruiken: één kabel voor het kabelgootgedeelte en een servo fd kabel voor het continuous flex-gedeelte van de machine.

ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE

ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE is ontworpen met zorgvuldig geselecteerde EPR-isolatie – een uitstekend diëlektrisch materiaal.

Kostenefficiënte kabeloplossing voor servo-installaties
De ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE biedt een één-kabelige oplossing voor industrieel platform- en infrastructuurinstallaties. De kabel is uiterst geschikt om te worden gebruikt van stroombron tot kabelgoot met eindaansluiting op de servomotor. Hij voldoet aan alle vereisten van de wereldwijde servo-industrie. De voordelen voor de klanten zijn duidelijk: In installaties waar vroeger twee verschillende kabels nodig waren, heeft de klant nu voldoende aan één kabel. Hierdoor is er geen nood aan een tussenverbinding tussen de twee kabels en kunnen installaties snel en efficiënt opgebouwd worden met minder gereedschap en minder modificaties. Zo zorgt de ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE kabel van LAPP voor een aanzienlijke tijdswinst, kostenvermindering en een stijging van de productiviteit en winstmarge.

Selectie van de juiste materialen
De uitdaging bij dit project was om de juiste materialen en design te vinden die zowel voor gebruik in kabelgoten als voor continuous flex-toepassingen geschikt waren. 

Isolatiemateriaal met slechte diëlektrische eigenschappen kan zijn functionaliteit verliezen tijdens de levensduur van uw kabel dat resulteert in capaciteitsverhogingen en spanningsdalingen. Dit probleem wordt nog duidelijker bij langere kabellengtes. ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE is ontworpen met zorgvuldig geselecteerde EPR-isolatie – een uitstekend diëlektrisch materiaal. Dit minimaliseert de spanningsval bij langere installatieafstanden en vermindert ongewenste lekstromen op het schild. Dit kabelontwerp, gecombineerd met de UL TC-ER-classificatie, bewijst dat ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE een toekomstig-bestendige oplossing is voor alle servo-installaties. Na uitvoerige testen op vlak van oliebestendigheid, vlamvertragendheid, trekontlasting, impactsterkte… maakt LAPP zich sterk dat het met de ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE zijn expertise in servokabeloplossingen overal ter wereld kan demonstreren. 

ÖLFLEX SERVO 7TCE / FD 7TCE

De kabel is uiterst geschikt om te worden gebruikt van stroombron tot kabelgoot met eindaansluiting op de servomotor.

Over LAPP
LAPP werd in 1957 opgericht door Oskar Lapp met ÖLFLEX als de eerste industrieel geproduceerde oliebestendige stuurstroomkabel ter wereld. Vandaag produceert LAPP kabels en geleiders voor verschillende industrieën en markten: mechanische- en systeemtechniek, de auto-industrie, MSR-technologie, elektrische en installatietechniek, EDC en meer. Hun producten worden hoofdzakelijk geproduceerd in de eigen productie-installaties van de wereldwijde LAPP groep. Het bedrijf levert momenteel ongeveer 40.000 standaardartikelen uit voorraad en ontwikkelt en produceert ook kabels en geleiders volgens klantspecificaties. LAPP heeft over heel de wereld veertig verkoopbedrijven, zeventien productievestigingen en ongeveer honderd nationale partners.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details