Platform over productie- en procesautomatisering
Eén platform voor future-proof modulaire netwerken

Eén platform voor future-proof modulaire netwerken

Industriële netwerken blijven evolueren en er worden steeds meer apparaten met elkaar verbonden. Hierdoor nemen ook de eisen op het gebied van connectiviteit voor industriële toepassingen toe. De realisatie van een flexibel, schaalbaar en betrouwbaar netwerk dat in staat is om de groei en diversiteit van industriële netwerken op te vangen, is vandaag een grote uitdaging. Daarom gaan bedrijven op zoek naar een veelzijdige oplossing die gemakkelijk te onderhouden zijn om een vlotte werking te garanderen en tegelijk de kosten laag te houden. De MDS-G4000 serie modulaire switches, die een mix-and-match Gigabit-platform bieden, zijn ideaal voor dergelijke flexibele netwerktoepassingen.

De MDS-G4000 serie modulaire switches van Moxa ondersteunen tot 12/20/28 Gigabit-poorten. Dit mix-and-match Gigabit-platform biedt een adaptieve industriële netwerkoplossing, die voldoet aan de continu veranderende eisen met betrekking tot het aantal benodigde interfaces en het type. “Deze producten ondersteunen een breed scala aan media-interfacemodules om iedere combinatie mogelijk te maken. Elke module is uitgerust met vier poorten om een maximaal aantal combinaties mogelijk te maken: één platform, dat eenvoudig aan elke behoefte aangepast kan worden”, zegt Karel Mus, general manager van verdeler Technolec. “Het modulair concept zorgt voor een minimale downtime. Het duurt maar een paar seconden om interface – of voedingsmodules te vervangen, zonder dat de switch uitgeschakeld moet worden.” Deze switches worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, waar­onder controlesystemen voor de mijnbouw, het verkeer door tunnels, gaspijpleidingen of voor het samenvoegen van Ethernet-gebaseerde substations.

Deze modulaire switches worden onder meer ingezet in substations.

Deze modulaire switches worden onder meer ingezet in substations.

 

Nieuwe standaarden in substations

Traditionele substations maken gebruik van hard-wired links tussen apparaten die seriële verbindingen met een relatief lage snelheid via koperen draden uitvoeren. De intelligente elektronische apparatuur in de moderne onderstations van vandaag zijn ontworpen rond de IEC 61850-standaard en kunnen verbonden worden met een high-speed Ethernet bus, waardoor het eenvoudiger is om beheer, onderhoud en controle via een gecentraliseerd power SCADA-systeem te implementeren.

De oplossing van Moxa

Om te anticiperen op het grote aantal intelligente elektronische apparaten (IED) in de moderne onderstations kan men best modulaire switches type MDS-G4012 van Moxa installeren aan de basis van de netwerkinfrastructuur. Deze modulaire switches voldoen aan de vereisten van de IEC 61850-3 en IEEE 1613 normen, waardoor ze zeer efficiënt en betrouwbaar zijn voor gebruik in dergelijke toepassingen. Een intelligente QoS sturing zorgt ervoor dat kritische data prioritair doorgestuurd wordt en de robuuste kast van het systeem garandeert een betrouwbare en vlotte communicatie in toepassingen waar de werking sterk beïnvloed kan worden door de omgeving. Dit zorgt voor een foutloze werking zonder onderbrekingen. De geïsoleerde voedingsmodules kunnen ter plaatse vervangen worden zonder dat de switch uitgeschakeld moet worden, waardoor de werking van het substation nooit onderbroken wordt.

technolec_1_mds-g4000-hands-kopieren

De MDS-G4000 serie modulaire switches, die een mix-and-match Gigabit-platform bieden, zijn ideaal voor dergelijke flexibele netwerktoepassingen.

 

Gewapend tegen cyberaanvallen

Door het stijgende aantal cyberaanvallen op kritische infrastructuur is het fundamenteel om de netwerkapparaten in elektriciteit­stoe­passingen beter te beschermen. Bovendien moet men in dergelijke toepassingen ook kunnen rekenen op continue updates van de leverancier om gewapend te blijven tegen cyberaanvallen. “Moxa heeft de modulaire switches van de MDS-G4012 serie uitgerust met alle features, die ervoor zorgen dat netwerken beter beveiligd zijn. Niet-geautoriseerde personen wordt ook de toegang geweigerd. De fabrikant beschikt ook over een team van specialisten in cybersecurity die snel kunnen reageren bij eventuele cyberaan­vallen”, licht Mus toe. “Als verdeler adviseren we klanten bij de keuze van de juiste producten. We zoeken steeds naar de meest efficiënte en kwalitatieve oplossing voor elk vraagstuk. De modulaire switches van de MDS-G4000 serie van Moxa zijn ideaal voor een veilige koppeling van apparaten in flexibele industriële netwerktoepassingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details