Platform over productie- en procesautomatisering
Een ultra compacte actuator bij Groneman

Een ultra compacte actuator bij Groneman

De SMELA liteECO® serie is het meest compacte elektromechanische alternatief voor pneumatische korte slag cilinders door hun telescopische concept van Motor en Mechaniek*. Daardoor zijn ze ideaal voor de vaak vereiste lineaire bewegingen in productielijnen, bewerkingsmachines of verpakkingssystemen. Hoe compact is compact? De kleinste behuizing is er al met een flensmaat van 50 mm bij een lengte van 77 mm.

Een servomotor inclusief positioneringssensoren maakt de beweging van eenvoudige tot complexe profielen mogelijk: voor het fixeren, verstellen, vergrendelen en traverseren van alle bewegingsprocessen. De zeer efficiënte motor bespaart niet alleen meer dan 75% energie in vergelijking met pneumatische systemen. Samen met de slimme plaatsing van de mechanica zorgt hij vooral voor een ruimtebesparing tot 80% ten opzichte van bestaande elektrische oplossingen. Bovendien is de liteECO®-serie geschikt voor retrofit. De vervanging van een versleten mechanisme is zeer eenvoudig en helpt de aandrijvingen meerdere levenscycli te bereiken: duurzaam, kosten- en grondstoffen besparend.

De nieuwe LE50-serie integreert alle voordelen van zijn voorganger, de LE48, en vult deze aan met de essentiële kenmerken voor hoge eisen in de industrie, met name de automobiel- en levensmiddelenindustrie. Naast de afdichting tot beschermingsklasse IP65 zijn aan de basisversie LE-BASE ronde connectoren (hybrid M15) met een zelf borgend snelkoppelingssysteem toegevoegd. Ook nieuw is de schaalbaarheid van de maximale slag in stappen van 45, 80 en 115 millimeter, een pasrand op de flens is geschikt voor diverse flensen en appendages. Deze zijn aan zowel de voor- als achterzijde van de actuator te monteren.

Eigenschappen | Voordelen

  • Hoge kracht en dynamiek in een compact ontwerp
  • Hoge benutting van de inbouwlengte voor de slag
  • Meer dan 75% energiebesparing in vergelijking met pneumatiek
  • Tot 80% ruimtebesparing in vergelijking met elektrische alternatieven
  • Binnen de maximale slaglengte positioneerbaar naar ieder willekeurig punt
  • Geïntegreerd encodersysteem met hoge resolutie
  • Positioneerbaar en bestuurbaar met verschillende motion controllers
  • Éénkabel technologie met robuuste draaibare hybrid M15 voor stroom en sensorsignalen
  • Beschermingsgraad IP65 (hoger is in ontwikkeling)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details