Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudige diagnose, analyse en monitoring van netwerken

Eenvoudige diagnose, analyse en monitoring van netwerken

De basis van Industrie 4.0 is connectiviteit. Industriële communicatie- en datanetwerken zijn daarom crucialer maar tegelijkertijd complexer dan ooit. Bintz Technics probeert daar verandering in te brengen. Met Mercury Procentec lanceert het een ruggedized tablet voor zowel Profibus als Profinet analyse. Voor industriële Ethernet installaties is er dan weer de Procentec Atlas, de juiste tool om storingen grondig te analyseren en te verhelpen.

Profibus en Profinet draaien al geruime tijd naast elkaar in industriële installaties. Voor elk van deze technologieën waren tot voor kort verschillende analysetools nodig. Dit is nu verleden tijd dankzij de Procentec Mercury. De Mercury is een mobiele netwerkanalyser die u toelaat om foutopsporing, analyse en monitoring van industriële datanetwerken te doen. Gebruikmakend van het Osiris besturingssysteem krijgt u op een eenvoudige en overzichtelijke manier een gedetailleerd inzicht in de gezondheid van uw Profibus of Profinet netwerk. Bovendien is de Mercury een Windows tablet. Hij kan dus ook ingezet worden voor alledaagse administratieve taken. Een van de handige features waarover de Mercury beschikt is de Commissioning Wizard. Met deze wizard kan u nagaan in hoeverre uw Profibus en Profinet netwerken voldoen aan de PI (Profibus & Profinet International) Standaard. Het door de wizard gegenereerde rapport geeft u een duidelijk overzicht van welke acties u nog dient te ondernemen opdat uw netwerk aan deze standaard zou voldoen. Deze rapporteringstool komt in de vorm van een softwarelicentie die meegeleverd wordt op de Mercury tablet of afzonderlijk kan geïnstalleerd worden op pc.

Wanneer het niet volstaat om te weten of een deelnemer actief is in het netwerk of niet maar een diepgaande analyse op pakketniveau zich aandient dan is er de Procentec EtherTAP.

 

Eenvoudige tool voor analyse industriële netwerken

Wanneer het niet volstaat om te weten of een deelnemer actief is in het netwerk of niet maar een diepgaande analyse op pakketniveau zich aandient dan is er de Procentec EtherTAP. Met deze passieve analysetool kunnen alle verzonden en ontvangen datapakketten in detail geanalyseerd worden. De verzamelde data kan vervolgens ingeladen worden in gespecialiseerde softwarepakketten zoals Wireshark en Ethereal voor verdere analyse. Samengevat heeft u met de Mercury de ultieme tool in handen om op een eenvoudige manier industriële netwerken te analyseren. De Mercury werkt daarenboven naadloos samen met bestaande analysetools zoals de Profitrace, Combricks en Profihubs. Er is dus allerminst nood om bestaande analysetools overboord de gooien.

De Mercury ruggedized tablet is een mobiele netwerk-
analyser die u toelaat om foutopsporing, analyse en monitoring van industriële datanetwerken te doen.

 

Topologisch overzicht van Ethernet apparaten voor inzicht en diagnose

Het marktaandeel van Industrieel Ethernet in installaties neemt jaar na jaar toe. Het beheer hiervan wordt dus steeds een grotere uitdaging. De Procentec Atlas biedt u de oplossing! Wanneer er zich een storing voordoet heeft u onmiddellijk de juiste tool in handen om het probleem grondig te analyseren en te verhelpen. Om de Atlas te gebruiken hoeft u bovendien geen software te installeren. Via een webbrowser kan vanaf eender welk operatingssysteem de diagnose gebeuren. Atlas toont u in een topologisch overzicht alle Ethernet apparaten die zich in het netwerk bevinden en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Deze functionaliteit maakt verbindingen tussen apparaten snel en intuïtief duidelijk. De topologie kan op twee verschillende manieren worden weergegeven: de galaxy-weergave en een meer hiërarchische boomstructuur. Op deze manier krijgt u te allen tijde snel een accuraat overzicht van uw netwerkstructuur.

Informatie over kwaliteit Ethernet netwerk

Informatie over de kwaliteit van uw netwerk is belangrijk, maar in de meeste tools is dit zeer ingewikkeld. Atlas toont dit op een gemakkelijke manier, de Q-Factor (quality factor) is een gewogen algoritme die gebruikt wordt om een score te geven over de kwaliteit van uw netwerk. De Q-factor kan opgebouwd worden voor alle aangesloten apparaten in het netwerk. Op deze manier krijgt u snel een indicatie over de gezondheid van uw netwerk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details