Platform over productie- en procesautomatisering
Efficiënter en eenvoudiger automatiseren  in IoT-tijdperk

Efficiënter en eenvoudiger automatiseren in IoT-tijdperk

Procesgegevens uit machines en installaties zijn een belangrijke bron van informatie geworden voor machinebouwers en systeemintegratoren. Maar hoe kan u die data nu het beste verwerken om efficiënter en eenvoudiger te gaan automatiseren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen? TwinCAT, het pc-gebaseerde open sturingsplatform van Beckhoff Automation geeft u daarvoor alle sleutels in handen en voegt voortdurend functionaliteiten toe die de nieuwe IoT-manier van werken ondersteunt. Twee recente voorbeelden zijn het One-click Dashboard in TwinCAT Analytics en TwinCAT Cloud Engineering.

Engineering moet zo eenvoudig mogelijk kunnen gebeuren. Dat is het uitgangspunt van Beckhoff in al zijn ontwikkelingen. Vandaag zijn machinebouwers en systeemintegratoren vooral op zoek naar manieren om hun klanten diensten aan te bieden op basis van data. TwinCAT Analytics beschikte al over een geautomatiseerde functie om analyses in uitvoerbare PLC-code te gieten. Met het One-click Dashboard kunnen ze eenvoudiger dan ooit proces­data op een visueel aantrekkelijke manier inzichtelijk maken. Gebruikers kunnen nu met een enkele muisklik een HTML5 analysedashboard gebaseerd op PLC-code genereren en laden in een geselecteerde Analytics Runtime container. Van zodra het proces is afgerond ontvangen ze een netwerkadres dat in een webbrowser toegang heeft tot het dashboard. Er hoeft dus niet één lijn code meer geschreven te worden noch moeten gebruikers grafische elementen ontwerpen. Een enorme tijdsbesparing binnen engineering vandaag.

Automatisch gegenereerd, individueel gepersonaliseerd

Omdat geen twee bedrijven op dezelfde manier werken, kunnen deze automatisch gegenereerde dashboards vervolgens volledig naar eigen wens aangepast worden. Gebruikers kunnen hun kleurenpalet kiezen, logo’s toevoegen of zelfs een kaart van de wereld integreren die de verschillende locaties van de machines weergeeft. Er is keuze uit verschillende lay-outs, thema’s en talen. En voor wie in dit flexibel aanbod nog zijn gading niet vindt, worden de TwinCAT 3 HMI projecten tegelijkertijd geïntegreerd in Visual Studio. Dit stelt gebruikers in staat om hun dashbaords volledig naar hun eisen te buigen in de grafische editor. Maar zelfs dan bent u er met een beperkt aantal muisklikken van af, zodat u tijd en kosten kan besparen.

pr152019_beckhoff_twincat-cloud-engineering-kopieren

TwinCAT Cloud Engineering brengt bestaande TwinCAT engineering producten rechtstreeks naar de cloud.

 

Online toegang tot TwinCAT engineering

Een tweede nieuwigheid is TwinCAT Cloud Engineering dat u bestaande TwinCAT engineering producten rechtstreeks naar de cloud brengt. U krijgt snel en eenvoudig toegang via de website van Beckhoff, zonder nood aan extra software. Dankzij deze oplossing kunnen geregistreerde gebruikers in TwinCAT ontwikkelomgeving werken met zelfs van voorheen niet ondersteunde apparaten zoals tabletpc’s. Een veilig transportkanaal waakt erover dat  wat u genereert binnen TwinCAT cloud Engineering ook kan verbonden worden met de fysieke sturingshardware. Gebruikers genieten dus niet alleen van de voordelen die de TwinCAT sturingsarchitectuur biedt, maar ook van ondersteuning voor een gedistribueerde samenwerking. Vooral voor nieuwe gebruikers biedt TwinCAT Cloud Engineering de ideale en uitgebreide basis om zich vertrouwd te maken met de TwinCAT omgeving.

Volledige architectuur naar de cloud

Daarenboven stelt TwinCAT Cloud Engineering gebruikers in staat om hun volledige TwinCAT architectuur naar de cloud te verhuizen. Het enige verschil met een klassieke omgeving is dat ze dan een virtuele machine gebruiken in plaats van een lokale pc. Het voordeel is uiteraard dat gebruikers niet moeten gewoon worden aan een nieuwe softwareomgeving, maar gewoon in dezelfde, vertrouwde habitat aan de slag kunnen. Ze hoeven ook niet verschillende softwareversies te installeren en te onderhouden
toegespitst op de generatie pc die ze gebruiken. TwinCAT Cloud Engineering laat zich combineren met verschillende softwareversies. Gebruikers kunnen elk apart blijven gebruiken en van op afstand bereiken
wanneer nodig. Alle projectfiles kunnen direct vanuit TwinCAT Engineering bezocht worden.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details