Platform over productie- en procesautomatisering
Energie-efficiëntie en vermindering van aantal varianten

Energie-efficiëntie en vermindering van aantal varianten

Individueel op maat gemaakte aandrijfconcepten op basis van de LogiDrive systeemoplossing van NORD DRIVESYSTEMS vormen een optimaal compromis tussen energie-efficiëntie en vermindering van het aantal varianten. Ze bewijzen zich in grote intralogistieke projecten voor luchthavens of pakketcentra waar grote aantallen aandrijvingen zijn geïnstalleerd.

NORD DRIVESYSTEMS creëert toegesneden aandrijfoplossingen voor intralogistieke toepassingen op basis van het LogiDrive concept – een energie-efficiënt, servicevriendelijk en gestandaardiseerd modulair systeem. LogiDrive aandrijvingen zijn opgebouwd uit een IE4 synchroonmotor met een nominaal vermogen tot 5,5 kW, een tweetraps kegelwielreductor en een NORDAC LINK-frequentieomvormer die in de buurt van de motor is gemonteerd. Het hele systeem is modulair opgebouwd, zodat alle componenten van de aandrijving afzonderlijk kunnen worden onderhouden. Met de nieuwste IE5+ synchroonmotor van NORD DRIVESYSTEMS kan de energie-efficiëntie van het LogiDrive concept en de reductie van het aantal varianten verder worden geoptimaliseerd.

Optimale energie-efficiëntie en vermindering van aantal varianten

De planning van een systeem met aandrijvingen die zijn ontworpen voor de meest energie-efficiënte bedrijfspunten vereist optimale investeringskosten en motoren die relatief energiezuinig werken, onafhankelijk van hun efficiëntieklasse. Daartoe is het noodzakelijk om veel verschillende aandrijfvarianten te beheren en te onderhouden gedurende de gehele levenscyclus van het systeem. Vermindering van het aantal varianten is erop gericht om met een minimum aantal verschillende aandrijfvarianten de vereiste snelheden en koppels binnen een systeem economisch rendabel te kunnen dekken. Indien nodig biedt NORD deze optimaliseringsservice binnen de context van klantprojecten.

Aantallen varianten kunnen worden verminderd door slechts één motorreductor en frequentieomvormer te gebruiken voor een bepaald toeren- en lastbereik. Deze motorreductor kan dan via de frequentieomvormer worden bestuurd en daarbij alle vereiste bedrijfspunten voor lagere vermogenseisen of andere toerenbereiken dekken. Dit is eenvoudig mogelijk met de synchroonmotoren van het LogiDrive concept, omdat deze onafhankelijk van de last en het toerental werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details