Platform over productie- en procesautomatisering
Energie en data gecombineerd in de nieuwe hybridekabel van igus voor SEW-motoren
Met de nieuwe hybridekabel van igus voor de SEW MOVILINK DDI interface, besparen gebruikers ruimte bij de motor en in de kabelrups. (Bron: igus B.V.)

Energie en data gecombineerd in de nieuwe hybridekabel van igus voor SEW-motoren

Nieuwe uiterst flexibele chainflex kabel reduceert de ruimtevereisten in de kabelrups met 40 procent en zorgt voor een betrouwbare overdracht van energie en data.

Klein, compact en snel: dat zijn de eisen voor de nieuwe generatie motoren. Steeds meer fabrikanten van aandrijvingen kiezen voor hybride technologie om ruimte te besparen. igus heeft daarom nu speciaal voor SEW-motoren een nieuwe kabel toegevoegd aan haar hybride-kabelprogramma met de MOVILINK DDI-interface. Zo kunnen nu bijvoorbeeld gebruikers uit de material handling sector vertrouwen op een kabel met een lange levensduur, speciaal ontwikkeld voor kabelrupstoepassingen.

Hybridekabels voor aandrijftechniek zijn voorzien van een mogelijkheid om energie- en datatransmissie te combineren. Dit halveert het aantal benodigde kabels. In het geval van de nieuwe SEW-motoren met MOVILINK DDI interface, gebruikt de fabrikant van de aandrijving een coaxiaal element voor de overdracht van de motorinformatie. Om de compacte motoren veilig te voorzien van energie en data terwijl ze in beweging zijn, heeft igus nu een nieuwe hybride kabel ontwikkeld. “De uitdaging met kabels en coaxiaal-elementen is dat ze snel kwetsbaar worden voor storingen bij hoge dynamische belastingen. Daarom hebben we het tot onze taak gemaakt een flexibele kabel te ontwikkelen met een lange levensduur die ook bij beweging betrouwbaar werkt”, zegt Andreas Muckes, hoofd van productiemanagement chainflex kabels bij igus GmbH. Hiervoor kan igus putten op haar expertise van meer dan 20 jaar op het gebied van coaxiaal kabels voor zeer dynamische toepassingen. Voor de nieuwe CF280.UL.H207.D hybridekabel, zijn nu vier energie-aders gecombineerd met één coaxiaal-ader en twee regelparen. Het samenvoegen van twee kabels reduceert de ruimtevereisten in de kabelrups met 40 procent. Het reduceert tevens het gewicht dat het systeem moet aandrijven, en dus wordt er minder energie verbruikt. De nieuwe kabel met PUR-buitenmantel kan worden gebruikt voor toepassingen met een buigfactor tot 15xd en is daarom geschikt voor een breed scala aan industrieën: van bewerkingsgereedschappen en materiaal handling tot de automotive industrie.

28 kabels voor hybride technologie

Met 28 verschillende kabeltypen voor motoren van Siemens, Beckhoff, SEW en Bosch Rexroth, heeft igus al het grootste assortiment aan hybridekabels voor de kabelrups dat uit voorraad leverbaar is. Met de uitbreiding van de CF280-serie, volgt igus de aanhoudende trend van de hybride technologie. De kabelspecialist biedt ook haar CF280 kabelserie aan met een PVC-buitenmantel als CF220. Op deze manier kunnen extra kosten worden gereduceerd in het hybride kabelsegment. De chainflex kabels kunnen geconfectioneerd of als meterwaar worden gekocht. Net als bij al haar kabels geeft igus ook een garantie van tot wel 36 maanden op de nieuwe SEW hybridekabel.

Meer informatie over igus hybridekabels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details