Platform over productie- en procesautomatisering
Eplan ePulse: dé nieuwe cloud-strategie Kwaliteitsverbetering op product- en procesniveau

Eplan ePulse: dé nieuwe cloud-strategie Kwaliteitsverbetering op product- en procesniveau

Solution provider Eplan biedt al geruime tijd cloudgebaseerde systemen aan. Het Eplan Data Portal is wereldwijd de standaard geworden voor het downloaden van apparaatgegevens van fabrikanten. Sinds begin 2019 is het cloudaanbod uitgebreid met Eplan eView, waarmee ECAD-projecten kunnen worden bekeken, gecontroleerd en van commentaar worden voorzien door middel van redlining. In dialoog met klanten en partners wordt met Eplan ePulse de koers van het bedrijf richting agile cloud-development nu consequent doorgetrokken.

De nieuwe oplossing Eplan ePulse vormt de basis voor een compleet netwerk van cloudgebaseerde systemen waarin data en projecten, disciplines en engineers van over de hele wereld bij elkaar worden gebracht. Gebruikers krijgen via hun internetbrowser toegang tot applicaties die de bestaande producten van het EPLAN Platform aanvullen met nieuwe functies. Dankzij het open karakter van Eplan ePulse is het in de toekomst mogelijk om diverse bestandsformaten en interfaces voor systemen van andere aanbieders beschikbaar te maken.

Verbindend element in de value chain
“Wij gebruiken agile ontwikkelingsmethoden voor ons cloudaanbod en houden scherp in de gaten wat onze klanten nodig hebben”, zegt Sebastian Seitz, CEO bij Eplan en Cideon. “Eplan ePulse dient daarbij als verbindend element in de value chain tussen eindgebruikers, machine- en installatieleveranciers en componentfabrikanten in de industriële productie.” De in Eplan ePulse opgeslagen projectgegevens functioneren zowel als systeembeschrijving voor de eigen productie als voor documentatie van alle automatiseringsrelevante aspecten van de digital twin voor de klant. “In het tijdperk van de digitalisering kunnen onze klanten hiermee voor 100 procent vertrouwen op digitale data”, legt Seitz uit. Om dit te kunnen bereiken, heeft Eplan een nieuwe afdeling gecreëerd die in een agile-omgeving een nieuwe impuls geeft. Hier wordt geëxperimenteerd en met klanten en partners gediscussieerd. Niet elk idee zal uitgevoerd worden, maar creatief denken en open mindset worden aangemoedigd.

De cloudgebaseerde systemen van Eplan op een rij

  • Met Eplan eView zullen in het Eplan Platform gegenereerde projecten direct in de cloud toegankelijk zijn. Dit betekent dat projectgegevens overal en altijd kunnen worden bekeken. Een redlining-functie biedt medewerkers op de productievloer of in het onderhoud de mogelijkheid voorstellen toe te voegen voor veranderingen in schema’s.
  • Via het Eplan Data Portal krijgt de gebruiker onlinetoegang tot de productcatalogus van talrijke componentfabrikanten. Alle, in het EPLAN Platform verankerde, oplossingen hebben toegang tot deze webservice. Doordat de gebruiker componenten via een drag-and-drop-functie kan overnemen in het Eplan-project, heeft de gebruiker minder tijd nodig voor engineering en verhoogt hij de kwaliteit van de machine- en installatiedocumentatie.
  • Met de cloudversie van Eplan Cogineer is het binnenkort mogelijk om met een paar muisklikken schema’s uit een sjablonenbibliotheek te genereren. De nieuwe uitgebreide versie, Eplan Cogineer Advanced, biedt extra functies: het importeren van configuratievariabelen en waardesets, en het eenvoudige hergebruik van deelfuncties helpen om het creëren van modellen nog eenvoudiger te maken.

Achtergrond
Cloudoplossingen zijn een effectief middel om de standaardisering van data en processen te bevorderen. In de engineering gaat dit hand-in-hand met nieuwe kansen voor procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering op productie- en procesniveau. Tenslotte werken hier alle betrokkenen op één uniforme gegevensbasis – met een optionele mogelijkheid de volledige value chain in de toegang te betrekken. De cloud als centrale locatie voor de uitwisseling van relevante engineeringsdata zorgt voor snelle toegang tot hoogwaardige digitale data, die daarmee zeer eenvoudig en locatie-onafhankelijk kunnen worden gebruikt. Met Eplan ePulse blijven bedrijven concurrerend op de huidige markt, met ook een duidelijk potentieel voor succes op de lange termijn. Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details