Platform over productie- en procesautomatisering
EPLAN Platform 2023 stroomlijnt en versnelt projectplanning

EPLAN Platform 2023 stroomlijnt en versnelt projectplanning

Het nieuwe EPLAN Platform 2023 stroomlijnt en versnelt de projectplanning met nieuw cloud-gebaseerd apparaat/artikelbeheer en multi-standaard ondersteuning voor schemamacro’s. Dit betekent dat gebruikers met name bij het werken aan internationale projecten sneller resultaten kunnen boeken, terwijl de algehele projectkwaliteit toeneemt. De nieuwe 3D grafische kern, een geoptimaliseerde kabeleditor en het nieuwe Insert Center zorgen daarbij voor betere prestaties en transparantie in engineering.

“De nieuwe multi-standaard ondersteuning op het EPLAN Platform 2023 ontlast gebruikers van het tot nu toe nogal tijdrovende beheer van apparaatgegevens, met name bij internationale projecten,” aldus Eplan Vice President Software Portfolio Thomas Weichsel.

Het nieuwe EPLAN Platform 2023 combineert meerdere nieuwe functies die het gebruiksgemak vergroten en zich terugbetalen in tijdsbesparing en betere prestaties voor gebruikers. EPLAN Vice President Software Portfolio Thomas Weichsel zegt: “Naast de vele mogelijkheden voor samenwerking in engineering, springt de nieuwe multi-standaard ondersteuning voor schemamacro’s er echt uit. Op het nieuwe EPLAN Platform 2023 hoeven gebruikers zich niet langer bezig te houden met het nogal tijdrovende beheer van apparaatgegevens, vooral bij internationale projecten.”

Conform de standaards – apparaten met tot twintig schemamacro’s

Bedrijfsspecifieke standaarden, zoals richtlijnen, afwijkende maatspecificaties en uiteenlopende normen op de wereldmarkt, zoals NFPA of IEC, vragen om verschillende manieren om apparaten in schema´s weer te geven. Tot voor kort kon slechts één macro per apparaat worden opgeslagen. Met het nieuwe systeem voor het apparaatgegevensbeheer kunnen nu aan elk apparaat tot twintig verschillende schemamacro’s worden toegewezen. Het voordeel voor de gebruikers is dat de software, nadat de relevante standaard is geselecteerd, nu automatisch de juiste macro toewijst, die eenvoudig via drag-en-drop in de schema’s kan worden geplaatst. Dit vereenvoudigt de handling van apparaten, biedt een beter projectoverzicht en vermindert de vereiste administratieve inspanningen.

Componentenfabrikanten die apparaatgegevens aanleveren voor het EPLAN Data Portal, bijvoorbeeld volgens de EPLAN Data Standard, profiteren hier ook van, zoals Weichsel uitlegt: “In de toekomst kan bijvoorbeeld een drive worden opgeslagen en onderhouden als één dataset met verschillende schemamacro’s op het EPLAN Data Portal, waardoor fabrikanten het veel makkelijker hebben bij het aanleveren en onderhouden van hun data.”

Bedrijfsspecifieke standaards zoals richtlijnen, afwijkende maatspecificaties en verschillende normen op de wereldmarkt, zoals NFPA, kunnen nu eenvoudig worden weergegeven met het nieuwe systeem voor apparaatbeheer.

EPLAN eStock: apparaatbeheer in de cloud

EPLAN eStock: apparaatbeheer in de cloud. Met EPLAN eStock, het nieuwe apparaatgegevensbeheer in het EPLAN Platform 2023, kunnen apparaatgegevens in de EPLAN cloud worden bijgehouden. Dit maakt samenwerking nog eenvoudiger en vermindert coördinatietijden en mediaverstoringen. Toegang tot EPLAN eStock is onafhankelijk van de locatie van het bedrijf. Projectdeelnemers kunnen eenvoudig en veilig toegang krijgen tot de apparaatgegevens in de cloud, of ze nu thuis werken, zich op een andere bedrijfslocatie op aarde bevinden of data uitwisselen met zakelijke partners. Bedrijven besparen hiermee niet alleen tijd, maar ook de kosten van het opzetten en onderhouden van een eigen extra IT infrastructuur.

De nieuwe 3D grafische engine maakt nu acties als zoomen of roteren veel soepeler en makkelijker.

3D grafische engine voor betere prestaties

Machines en fabriekssystemen worden steeds verder geautomatiseerd en de digital twin wordt meer en meer een integraal onderdeel van het engineeringsproces voor schakelkasten en schakelinstallaties. Dit gaat gepaard met een toenemende complexiteit en hogere eisen aan de 3D structurering van schakelkast lay-outs. Daardoor nemen de hoeveelheden data en informatie die moeten worden beheerd, exponentieel toe. Moesten gebruikers voorheen veel geduld hebben bij bijvoorbeeld het renderen van grote 3D-modellen, met de nieuwe Engine Direct3D wist EPLAN de projectprocessen aanzienlijk te versnellen. 3D-rendering verloopt nu aanzienlijk sneller en acties als zoomen of roteren verlopen nu veel soepeler en makkelijker.

Kabeleditor voor optimaal kabelbeheer

Het EPLAN Platform 2023 maakt ook de veldbekabeling van decentraal over een fabriekssysteem verspreide schakelkasten, eenvoudiger. Met de nieuwe kabeleditor is het bijvoorbeeld makkelijker om een kabel op het EPLAN Platform te beheren en te visualiseren – ongeacht het aantal draden. Apparaat- en typenummer, bron en bestemming, evenals afscherming en verbinding worden grafisch weergegeven in één enkel dialoogvenster. De nieuwe kabeleditor legt daarmee ook de basis voor het bekabelen van virtuele machines en voor het eenvoudig bepalen van kabellengtes in EPLAN Harness proD. Kabelinformatie is nu zichtbaar in één oogopslag – van de bron tot de bestemming.

Het uitgebreide Insert Center in het EPLAN Platform 2023 biedt een beter projectoverzicht. Gebruikers kunnen ook intuïtief naar apparaten zoeken – zelfs in externe of gekoppelde documenten.

Insert Center: beter projectoverzicht

Symbolen, macro’s en apparaten kunnen nu gerichter worden weergegeven als een tabel in een dialoogvenster. Dit wordt mogelijk gemaakt door het uitgebreide Insert Center in het EPLAN Platform 2023 en zorgt zo voor een beter projectoverzicht. Gebruikers kunnen ook intuïtief naar apparaten zoeken – zelfs in externe of gekoppelde documenten. Welke componenten gebruiken welke stroomsterkte? Door in de tabel te klikken, wordt de logische informatie direct zichtbaar gemaakt. Verder maakt de nieuwe tagging functie navigeren makkelijker: logische selectiepaden en betere projectstructuren versnellen zowel het zoeken als de projectplanning. De nieuwe interface met Microsoft Excel vereenvoudigt daarbij het werk voor de gebruikers: zij hoeven niet langer zelf de software te installeren om data in dat formaat uit te voeren, waardoor het maken van lijsten en tabellen efficiënter wordt.


Meer informatie vindt u op: www.eplan-software.com/platform

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details