Platform over productie- en procesautomatisering
Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage
Samenwerking in het hart van de nieuwe volledige versie van Eplan eManage. De cloud gebaseerde software verbindt OEMs, systeemintegratoren, machinebouwers en operators.

Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage

Met de gratis versie van eManage konden gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde biedt: master data zijn toegankelijk in de cloud, net als aanvullende documenten, terwijl de prestaties worden verhoogd met extra capaciteit. Samenwerking staat centraal in de applicatie, die OEMs, systeemintegratoren, machinebouwers en operators in een netwerk verenigt.

De volledige versie van eManage is verkrijgbaar sinds de release van het nieuwe Eplan Platform 2022 in september. De op een abonnement gebaseerde uitbreiding van deze innovatieve cloudsoftware maakt de eerste stappen mogelijk richting roundtrip engineering in automatisering.

Volledige informatie over het hele project

Momenteel is het nog zo dat als een project in de cloud wordt gedeeld, wel de schematische weergave zichtbaar is, maar niet alle bijbehorende documentatie. De volledige versie van Eplan eManage biedt toegevoegde waarde op dit gebied. Projectbetrokkenen krijgen toegang tot alle voor het project relevante data en documentatie, inclusief stuklijsten en neutrale documenten in Excel. Deze worden uitwisselbaar met een uniforme basis van data. Claas Schreibmüller, hoofd van Engineering Solutions bij Eplan,  legt uit: “Het complete overzicht van klantvereisten en projecteisen zorgt voor meer transparantie voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een machine- of fabriekssysteem.” Passend rechtenbeheer zorgt ervoor dat de toegang tot data zorgvuldig kan worden geregeld.

“Een compleet overzicht van klant- en projecteisen biedt meer transparantie voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een machine- of fabriekssysteem,” aldus Claas Schreibmüller, hoofd van Engineering Solutions bij Eplan.

Master data overal beschikbaar

Veel mensen werken tegenwoordig van thuis uit en daar lopen gebruikers vaak tegen systeembeperkingen aan: ze hebben wel toegang tot een project, maar vaak niet tot de bijbehorende masterdata die binnen een bedrijf als standaard voor ontwerpprojecten zijn gespecificeerd. Eplan eManage biedt nu de mogelijkheid om systeemrelevante masterdata uit te wisselen die eenvoudig kunnen worden opgehaald en, indien nodig, kunnen worden meegenomen volgens het ‘pack & go’ principe. Projectmanagers kunnen masterdata zo heel eenvoudig centraal beschikbaar maken. “Kortom,” zegt Schreibmüller, “Waar de gebruiker ook werkt, alle relevante masterdata zijn toegankelijk en hoeven niet meer met veel gedoe te worden gekopieerd.”

Achterwaartse compatibiliteit garandeert toegang tot projecten

Versievereisten in leveranciersspecificaties of een oproep tot het indienen van voorstellen betekenen vaak dat projectpartners worden geconfronteerd met de noodzaak om verschillende versies van Eplan software te gebruiken. Met de nieuwe versie van eManage kunnen nu bijvoorbeeld projecten van het Eplan Platform 2022 zo worden opgeslagen dat ze achterwaarts compatibel zijn met bijvoorbeeld versie 2.9. Hierdoor is het niet langer nodig om meerdere versies van de Eplan software te onderhouden zonder schending van contractvoorwaarden, en wordt de complete workflow in de leveranciersomgeving vereenvoudigd.

Meer opslag voor optimale prestaties

Met de gratis versie van eManage hadden gebruikers tot nu toe toegang tot 10 gigabyte aan opslagcapaciteit in de Eplan Cloud. Met de volledige versie neemt deze capaciteit toe met nog eens 10 gigabyte voor elke ‘seat’ in het bedrijf. Deze extra opslagruimte is voor iedereen beschikbaar. Daarnaast is er nog een ander voordeel voor bedrijven met verhoogde prestaties: de extra cloudopslag biedt niet alleen maar opslagcapaciteit, maar is tevens een actieve samenwerkingsomgeving. Hierdoor worden dus optimale condities gecreëerd voor wereldwijde samenwerking over de landsgrenzen heen. Gebruikers van Eplan software die het Conversion Package gebruiken als onderdeel van de overstap naar een abonnement, krijgen automatisch toegang tot de volledige versie van eManage.

Meer informatie vindt u op: www.eplan-software.com/emanage/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details