Platform over productie- en procesautomatisering
ESEF Maakindustrie legt de nadruk op technologie, duurzaamheid en digitalisering

ESEF Maakindustrie legt de nadruk op technologie, duurzaamheid en digitalisering

ESEF Maakindustrie is de meest toonaangevende vakbeurs voor succesvolle, duurzame en innovatieve maakoplossingen waar je de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en samenwerkingsmogelijkheden in de maakindustrie vindt. Dit jaarlijkse evenement legt de nadruk op technologie, duurzaamheid en digitalisering, waarbij professionals samenkomen om kennis te delen, netwerken op te bouwen en de toekomst van de maakindustrie vorm te geven. ESEF Maakindustrie vindt gelijktijdig plaats met TechniShow. Zorg dat je erbij bent en laat je volop informeren en inspireren.

Thema’s ESEF Maakindustrie

Tijdens ESEF Maakindustrie 2024 staan er 5 thema’s centraal: innovatie, duurzaamheid, smart industry, ketensamenwerking en arbeidsmarkt. Logischerwijs neemt innovatie een centrale rol in tijdens de beurs; bedrijven presenteren baanbrekende ideeën en technologische vooruitgang op de beursvloer. Duurzaamheid is een van de prominente thema’s, gezien de maakindustrie een van de grootste energieverbruikers is. Men kan niet anders dan op zoek gaan naar milieuvriendelijke materialen en energiebesparende productieprocessen. Zowel op de beursvloer als tijdens de kennissessies is er volop aandacht voor het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering en hoe bedrijven kunnen profiteren van energiemanagement en efficiëntere machines. Een van de andere hoofdthema’s in het kennistheater is Smart Industry. Digitalisering, robotisering en automatisering hebben een aanzienlijke impact gehad op de maakindustrie en blijven een belangrijke ontwikkeling in deze sector. In aanvulling daarop zijn big data, 3D-printing, supply chain digitalisering en cybersecurity onlosmakelijk met de branche verbonden.

Uitgebreid activiteitenprogramma en vele kennissessies

Naast de expositie van technologieën en innovaties, biedt ESEF Maakindustrie een uitgebreid activiteitenprogramma van guided tours over de beursvloer en themapleinen en -straten. Zo zal er een Loopbaanstraat zijn waar aandacht is voor de arbeidsmarkt. De Start-Up straat is de perfecte plek om kennis te maken met opkomende bedrijven met baanbrekende ideeën en het podium van de Maakindustrie Future Arena is gevuld met sterke inhoudelijke kennissessies met als hoofdthema’s duurzaamheid, smart industry en ketensamenwerking.  Kortom, ESEF Maakindustrie is niet alleen een evenement, maar een dynamische hub waar professionals samenkomen om de toekomst van de maakindustrie te verkennen. Registreer je nu gratis voor een bezoek op esef.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details