Platform over productie- en procesautomatisering
Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer

Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer

Duranmatic introduceert van haar leverancier Fluidwell een nieuw model van de E-serie explosieveilige  indicators/totalizers. De E115 is bi-directionele  flow rate indicator / totalizer die  de stroomrichting van vloeistoffen detecteert met kwadratuursignaalingangen. Toepassing van dit apparaat wordt onder andere gevonden bij het laden en lossen van schepen waarbij een bi-directionele flowmeter wordt gebruikt. Een andere toepassing is de correctie van de terugstroming als gevolg van schokken in een pijpleiding veroorzaakt door zuigerpompen of klepgedrag. Hiervoor zijn twee puls-signalen nodig van de flowmeter die 90° of 270° uit fase zijn.

De E115 is beschikbaar in een gegoten aluminium behuizing  en in roestvrijstaal 316L, respectievelijk met IP66/IP67 bescherming en gecertificeerd volgens ATEX, IECEx, FM en CSA-US voor temperaturen van -40 tot +70 °C. De robuuste behuizing is ontworpen om de zwaarste weeromstandigheden zoals zware regen, woestijn- en zeeklimaat en extreme temperatuurschommelingen te weerstaan.

e115-glaseseries-kopieren

De indicator/totalizer is zeer praktisch in gebruik. Het toetsenbord met doorzichtig glas biedt een veilige en gemakkelijke bediening van alle functies zonder het deksel te hoeven openen. Dagelijkse  bedrijfsactiviteiten in EX-omgevingen worden hierdoor niet langer onderbroken en gedeeltelijke bedrijfsstilstanden kunnen om de zelfde redenen vermeden worden.

Alle verzamelde gegevens zijn op het display van de E115 snel afleesbaar: flow rate  vooruit / achteruit, totaal vooruit en achteruit  en cumulatief totaal.  Daarnaast zijn de stroomrichting, meeteenheden en de  flow snelheid zichtbaar. Voor koppeling aan externe controle- en besturingssystemen zijn er analoge- en digitale uitgangen beschikbaar en is er een Modbus communicatie interface. Via een USB poort kan de unit geprogrammeerd en uitgelezen worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details