Platform over productie- en procesautomatisering
FAULHABER breidt lijn van stappenmotoren uit

FAULHABER breidt lijn van stappenmotoren uit

Enorme acceleratie met schijfmagneettechnologie

Na de overname van Dimatech, een Zwitserse fabrikant van hoogwaardige stappenmotoren, biedt FAULHABER nu ook dit motortype met een hoger vermogen en meer dynamiek. Het primaire verschil tussen schijfmagneetmotoren en conventionele motoren is de extreem lichte rotor van de schijfmagneetmotor. Het bestaat uit een meerpolige magneet in de vorm van een schijf, die op de motoras is gemonteerd. Het lage gewicht minimaliseert de rotortraagheid en maakt een acceleratie mogelijk die met dit formaat door geen enkele andere technologie kan worden bereikt.

Dit motortype is dus bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij de snelheid### of richting vaak en snel verandert. Door het ontwerp is hij ook voorbestemd voor het uitvoeren van zeer kleine en nauwkeurige stapbewegingen. Bovendien zijn de grootte van de magneetpolen en de vorm van het magneetcircuit zo gerangschikt dat ze het hoogst mogelijke koppel ten opzichte van de rotorafmetingen bereiken.

Met hun specifieke eigenschappen zijn deze stappenmotoren bij uitstek geschikt voor o.a. automatiseringstoepassingen waarbij kleine lasten bijzonder snel moeten worden verplaatst. Dit komt vaak voor in de halfgeleider- en textielindustrie, maar ook in de medische technologie en in de robotica. Een ander voordeel is het lage gewicht van de motoren. Dit is vooral belangrijk waar de motor mee beweegt met de belasting.

The advantages at a glance:
• Krachtige versnellingen / in staat tot snelle richtingswissels
• Hoge vermogensdichtheid
• Lange operationele levensduren
• Korte en lichte motoren
• Hoge intreksnelheid
• Bedrijf mogelijk met volledige stap, halve stap en microstap
• Bijzonder betrouwbaar

In Polen zijn we op de beurs automaat https://www.faulhaber.com/de/news-events/news/automaticon-2019/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details