Platform over productie- en procesautomatisering
FAULHABER breidt zijn encoder-portfolio uit met multiturn absolute encoders met line driver – Geïntegreerd referentiëren

FAULHABER breidt zijn encoder-portfolio uit met multiturn absolute encoders met line driver – Geïntegreerd referentiëren

Deze positiegegevens kunnen worden opgevraagd via een SSI-interface met het BiSS-C-protocol. De interface met line driver is differentieel ontworpen en is gebaseerd op de RS422-standaard. Daarom is het mogelijk de motor/encoder-unit tot op vijf meter afstand van de controller te plaatsen.

Het BiSS-C protocol is opgesteld voor industriële toepassingen waarin een hoge overdrachtssnelheid, flexibiliteit en minimale inspanningen bij het implementeren vereist zijn. Voor commutatie van de motoren zijn in principe geen digitale Hall-sensoren meer nodig. Met AEMT is sinuscommutatie mogelijk, evenals een zeer efficiënte werking van de motor met een minimale koppelrimpel.

De encoder kan worden aangesloten op een netvoeding, maar ook op een reservebatterij of alternatieve energieopslag. Als de hoofdvoeding wordt uitgeschakeld, zal de reservebatterij de encoder nog steeds van voldoende energie voorzien om motoromwentelingen te detecteren en de multiturn-telling te verhogen of te verlagen. Op deze manier klopt de telling bij het opnieuw inschakelen van de hoofdvoeding nog steeds. Een nieuwe referentie-run is niet nodig.

De multiturn-telling kan tijdens het opstarten via een extra interface-pen worden gereset.

De encoder is te combineren met borstelloze DC-motoren van de series B, BX4 en BP4.

De encoder wordt aangesloten met een bandkabel; er zijn verschillende connector typen beschikbaar. Er zijn ook verschillende filtermodules en adapters verkrijgbaar voor een aansluiting op de de Speed & Motion Controllers van FAULHABER.

De voordelen op een rij:
• Kabellengte tot 5 m
• Efficiënte werking met lage koppelrimpel
• Na inschakelen geen referentie-run nodig

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details