Platform over productie- en procesautomatisering
Flexibel transportsysteem toont weg naar massaproductie van gepersonaliseerde producten

Flexibel transportsysteem toont weg naar massaproductie van gepersonaliseerde producten

Automatisering en integratie gaan vandaag hand in hand. Immers, er valt meer winst te behalen uit een optimaal afstemmen van alle componenten dan uit louter een snellere machine aanschaffen. B&R toonde daarom op de afgelopen Indumation.be dat het zijn portfolio aan automatiseringsoplossingen blijft uitbreiden met de integratie van visie  voor exacte synchronisatie tussen camera’s en machinefuncties. En met de integratie van vijf veiligheidsfuncties in het flexibele ACOPOStrak transportsysteem zet het de stap naar human-track collaboration.

ACOPOStrak

B&R vertrekt voor zijn oplossing in machinevisie vanuit één duidelijk principe: de volledige integratie van de hardware in het automatiseringssysteem.

Op SPS IPC Drives oogstte B&R heel wat succes met zijn nieuwe oplossingen, op Indumation.be was dat niet anders. Het flexibele en intelligente transportsysteem ACOPOStrak is de manier om te evolueren naar de massaproductie van gepersonaliseerde producten. Met deze oplossing kunnen productstromen heel eenvoudig en op volle snelheid worden gescheiden of samengevoegd. Met de toevoeging van een pitstraat waar shuttles wiens taak erop zit naar omgeleid worden of waar nieuwe shuttles worden in voorbereid, kan men gaan schakelen tussen producten en batches zonder de productie stil te leggen. De volgende stap is de integratie van operatoren langs de lijn. Ook wat dat betreft heeft B&R zijn huiswerk gemaakt dankzij de integratie van vijf veiligheidsfuncties. Ze limiteren de snelheid en het vermogen van de shuttles terwijl ze passeren aan manuele werkposten. Dankzij deze intelligente veiligheidstechnologie kunnen operatoren veilig werken vanuit hun werkposten, zonder de nood aan veiligheidshekwerk: human-track collaboration. Wat opvalt in dit systeem is de flexibiliteit. De limietwaarden voor een veilige snelheid en kracht worden berekend door de veiligheidstoepassing tijdens operatie en kunnen wanneer nodig geactiveerd en gedeactiveerd worden.

ACOPOStrak

Met deze oplossing kunnen productstromen heel eenvoudig en op volle snelheid worden gescheiden en weer samengevoegd.

Tot op de microseconde synchroniseren
Een tweede belangrijke innovatie waarmee B&R uitpakte op Indumation.be was zijn allereerste oplossing op het domein van machinevisie. Het vertrekt daarvoor vanuit één duidelijk principe: de volledige integratie van de hardware in het automatiseringssysteem. Dat heeft als voordeel dat de camera’s en de machinefuncties tot op de microseconde exact kunnen gesynchroniseerd worden. Er zijn twee varianten in beschikbaar: de Smart Sensor en de Smart Camera. De Smart Sensor dient om een enkele visiefunctionaliteit te realiseren, bijvoorbeeld positiedetectie of het uitlezen van een QR-code. De gebruiker hoeft enkel de functie te configureren in Automation Studio. Met een enkel cameratype kan er met andere woorden een brede waaier aan applicaties gerealiseerd worden. Waar meer dan één functionaliteit vereist is, komt de krachtige Smart Camera op de proppen. De bestaande applicatiesoftware, parameters en modellen blijven dezelfde. De camera hoeft enkel toegevoegd te worden aan het netwerk, alle settings worden vervolgens automatisch gegenereerd vanuit de controller. Voor beide camera’s is er keuze uit drie beeldsensoren (1,3 tot 5 megapixels).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details