Platform over productie- en procesautomatisering
Geen industriële intelligentie zonder menselijke kennis en expertise

Geen industriële intelligentie zonder menselijke kennis en expertise

Het samenspel tussen automatisering, energietechnologie, IT-platformen en artificiële intelligentie stuwt de digitale transformatie van de industrie. Met als hoofdthema ‘Geïntegreerde industrie – Industriële intelligentie’ plaatst de Hannover Messe het potentieel van deze evolutie in de schijnwerpers. De grootste industriële beurs ter wereld vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 april.

Hannover Messe zit in de lift. Van 1 tot 5 april worden er 6.500 bedrijven uit 75 landen op de beursvloer verwacht. Globale spelers maar ook kmo’s en start-ups zullen er hun componenten en systeemoplossingen voorstellen voor de industriële productie van de toekomst. Alle leidende bedrijven in automatisering, robotica, industriële software, aandrijving, energietechnologie, toelevering en R&D tekenen present voor de beurs. “Hannover Messe is het enige platform in de wereld dat de manier waarop mechanische en elektrische componenten en systemen verweven zijn met digitale technologieën aangeboden door software- en IT-bedrijven in de kijker zet. Het is de enige plek waar bezoekers uit de maak- en de energie-industrie een panoramabeeld over de volledige industriële wereld kunnen krijgen”, vertelt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe.

Hannover Messe

Concrete voorbeelden van machine learning
Als hoofdthema is gekozen voor ‘Geïntegreerde industrie – Industriële intelligentie’. Artificiële intelligentie heeft het potentieel om een revolutie te ontketenen in de maak- en energie-industrie. Mensen die machines leren om logisch te ageren en plichtsbewust tegemoet te komen aan de noden van de klanten. AI-systemen genereren kennis en kunnen vandaag met data en algoritmes aan de slag om voortdurend de werking van machines te verbeteren en betrouwbaar fouten en breuken te voorspellen. Dat gebeurt zowel in het productieproces als in het stroomnetwerk, als in de logistiek. Dat is waar ‘Geïntegreerde industrie – Industriële intelligentie’ voor staat. Industriële bedrijven maken steeds vaker gebruik van innovatieve digitale technologieën, waarbij data-analyse wordt losgelaten op hun gegevens om relevante inzichten te verkrijgen om processen te optimaliseren, bestaande producten te verbeteren of zelfs compleet nieuwe business modellen te lanceren. Köckler: “Op de beurs zullen meer dan honderd concrete voorbeelden van machine learning getoond worden. Dat kan je nergens anders ter wereld vinden.”

Hannover Messe

Vinger aan de pols houden
Het netwerken van mensen, machines en data gebeurt door centrale platformen waar ze kennis uitwisselen en vermenigvuldigen. Mensen hebben daarin een belangrijke rol te spelen als facilitator. De productie van morgen is niet mogelijk zonder hun proceskennis en hun expertise op verschillende domeinen. Industriële intelligentie brengt daarom een uitbreiding van kennisbeheersystemen met zich mee en het trainen van kenniscarrières. Dat Hannover Messe dit als thema naar voor schuift onderstreept het groeiende belang van artificiële intelligentie en machine learning in de maak- en energie-industrie. Zij zullen het verschil maken op het terrein inzake energie-efficiëntie, het gebruik van autonome productieprocessen, uitdagingen met interfaces, protocollen en veiligheid. Op Hannover Messe zullen internationale opinieleiders in AI en industrie samenkomen om de oplossingen voor morgen te bespreken en te ontwikkelen. “Managers die verantwoordelijk zijn voor strategische beslissingen in hun bedrijf moeten in detail het potentiële gebruik en mogelijke drempels aanpakken. Hannover Messe is het platform bij uitstek om geïnformeerd te worden en te blijven”, aldus Köckler.

Ons land zal sterk vertegenwoordigd worden door een vijftigtal Belgische exposanten en de twee standen van FIT en AWEX. De groepstand van AWEX zal op Research & Technology (hal 2) staan, de stand van FIT zal samen met Flanders’ Make gelegen zijn op IAMD in hal 8.  

Hannover Messe Hannover Messe Hannover Messe Hannover Messe Hannover MesseHannover Messe

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details