Platform over productie- en procesautomatisering
GEFRAN GFX4-IR VERMOGENREGELAAR versie 3.0. Uiterst compact én krachtig

GEFRAN GFX4-IR VERMOGENREGELAAR versie 3.0. Uiterst compact én krachtig

Dankzij de integratie van verschillende functies kunnen zowel driefasige systemen als 4 onafhankelijke elektrische belastingen gecontroleerd worden.

Binnen één enkel apparaat worden 4 closed-loop PID-controllers, 4 solid-state relais (SSR) tot 40A per kanaal, 4 zekeringen, 4 stroomtransformatoren, 4 digitale en 8 analoge ingangen gecombineerd. Dit alles in een compacte installatie, met een aanzienlijke vermindering van de bekabeling.

De 4 geïntegreerde PID-controllers garanderen een nauwkeurige regeling van de parameters. Aan de andere kant kunnen de 4 SSR-uitgangen zowel de eenvoudigste lineaire resistieve belastingen, als de niet-lineaire belastingen zoals infrarood lampen, Super Kanthal, Silicium-Carbide (SiC) en Molybdeen-Silicium (MoSi2) aansturen.

Een breed scala aan veldbussen maakt een gemakkelijke integratie van de GFX4-IR mogelijk, zelfs in het meest geavanceerde automatiseringssystemen. Configuratie van de parameters is mogelijk door de PLC over veldbus of via de PC, wat van de GFX4-IR een echte plug-and-play oplossing maakt!

Bovendien zorgen de diagnosegegevens van het systeem voor een economische energieconsumptie. Zo worden bijvoorbeeld stroompieken op de belasting tijdens opstart voorkomen door de ingebouwde Soft Start functie en zorgt het heuristisch inschakelalgoritme voor een evenwichtige belasting van het net. Verder stelt de V-I-P feedback functie de gebruiker in staat om de spanning, stroom of het vermogen onder controle te houden, naargelang de vereisten van het verwarmingsproces.

De IR-technologie wint de laatste jaren aan populariteit en wordt steeds breder gebruikt in industriële processen: van PET-flesproductie tot bakprocessen in de voedingssector. De GFX4-IR is de ideale, plaats- en energiebesparende oplossing voor al uw huidige en toekomstige applicaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details