Platform over productie- en procesautomatisering
Gemakkelijk bestuurde automatisering met de nieuwe dryve motorbesturingssystemen voor igus lineaire assen

Gemakkelijk bestuurde automatisering met de nieuwe dryve motorbesturingssystemen voor igus lineaire assen

igus motorbesturingssystemen D3 en D1 dryve voor eenvoudige of complexe besturing van lineaire systemen 

Naast haar drylin E lineaire assen met DC-motoren, heeft igus nu een kostenbesparend en gemakkelijk te gebruiken besturingssysteem ontwikkeld. De D3 dryve bestuurt lineaire systemen volledig zonder software of pc. Daarnaast heeft igus ook haar D1 dryve besturingssysteem voor stappenmotoren, DC- en EC/BLDC-motoren verder verbeterd. Het motorbesturingssysteem voor complexere bewegingen kan intuïtief worden bediend via een browser en kan live worden gewijzigd.

In haar drylin productprogramma, biedt igus al verschillende jaren smeermiddelvrije lineaire assen met bijpassende stappen- en DC-motoren aan. Als “drylin E”, kunnen gebruikers deze gemotoriseerde assen installatie-klaar gebruiken in verschillende installatiematen als enkele as of in een portaalstructuur, bijvoorbeeld met formaat- en hoogte-aanpassingen of pick-and-place toepassingen. Voor een gemakkelijke besturing en bediening van de assen, biedt de igus D3 dryve nu een besturingssysteem voor eenvoudige beweging en de D1 dryve een besturingssysteem voor complexere taken. Hierdoor kan een breed scala aan taken worden geautomatiseerd, zonder dat programmering nodig is.

D3 dryve: snel ingesteld, direct geautomatiseerd
Het nieuwe D3 besturingssysteem is geschikt voor alle standaard DC motoren. Sluit gewoon de 24 Volt voeding aan en parametriseer de bedrijfsmodus, eindschakelaar, versnelling en de motor middels de DIP-switch. De snelheid kan worden ingesteld middels een draairegelaar. De stroombegrenzing wordt gedaan middels een schroevendraaier door een andere regelaar. Dus, na een paar eenvoudige stappen, kan het regelsysteem al in bedrijf worden genomen. Een LED-display geeft de huidige status aan van het regelsysteem voor de gebruiker, middels verschillende kleuren. Een ander voordeel van de D3 dryve is de gunstige prijs van 120 Euro. Het resultaat is dat voor de automatisering van hun systemen, zelfs kleine en middelgrote bedrijven zonder programmeervaardigheden gemotoriseerde lineaire assen kunnen gebruiken. Het nieuwe D3 dryve besturingssysteem wordt gebruikt in meubelproductie, bijvoorbeeld in uitschuifbare werkbladen in keukens, of zelfs voor het sluiten van ramen. Voor complexere taken, zoals voor het besturen van lineaire robots, kunnen gebruikers vertrouwen op het intuïtieve D1 dryve besturingssysteem voor stappenmotoren, EC/BLDC en DC motoren.

D1 dryve: nieuwe intuïtieve interface voor een complex besturingssysteem
Het D1 dryve besturingssysteem werd door igus gepresenteerd op de SPS IPCS Drives beurs met een nieuwe intuïtieve interface. De gebruiker kan het motorbesturingssysteem gemakkelijk bedienen via een web-browser op een desktop pc of zelfs op een smartphone of tablet. Een duidelijke interface helpt de gebruiker met de juiste parametrisatie. “Het opstarten van een motor-aangedreven as samen met het nieuwe D1 dryve besturingssysteem is in een paar minuten mogelijk,” legt Rene Erdmann uit, hoofd van de drylin E drive technologie divisie van igus. “Daarna kunnen de waarden ook worden gewijzigd of kunnen tussenliggende stappen gemakkelijk via de web-browser worden toegevoegd.” Naast de snelle inbedrijfstelling en gebruikersvriendelijkheid, is het bijzondere voordeel van de D1 dryve de netwerkfunctionaliteit van het besturingssysteem. Het besturingssysteem is ontworpen om ruimte te besparen en kan gemakkelijk worden gemonteerd in schakelkasten op een top-hat (DIN) rail. Deze kan vervolgens worden verbinden via een WiFi-router, waarna het systeem kan worden bestuurd door een draadloos device. De geïntegreerde webserver vereist verder geen software op de bedienings-apparaten en behoeft ook geen extra opslagmedia. Dit betekent dat gebruikers niets hoeven te installeren en er ook geen extra kosten zijn.Om potentiële klanten een mogelijkheid te geven het D1 dryve besturingssysteem te testen en zichzelf te overtuigen, biedt igus de klanten een online simulatie op www.igus.eu/dryve. Een andere dienst die wordt aangeboden is de igus Learning Channelop YouTube. Het helpt de gebruiker door het vertonen van korte video-clips van de snelle en eenvoudige installatie en parametrisatie van de D1 en D3 dryve. Beide besturingssystemen zijn direct uit voorraad leverbaar, binnen 24 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details