Platform over productie- en procesautomatisering
HARTING maakt slim energiebeheer mogelijk
SPE is klaar voor fabrieksautomatisering – HARTING, Perinet en EKF zullen dit bewijzen in een gezamenlijke live-applicatie op de SPS van dit jaar.

HARTING maakt slim energiebeheer mogelijk

Als het gaat om klimaatbescherming en duurzaam handelen, is de beste kilowattuur degene die helemaal niet wordt verbruikt. Daarom is het des te belangrijker om bestaande verbruikers efficiënter en zuiniger te maken, overbodig verbruik te identificeren en energiebeheergegevens beschikbaar te stellen in slimme netwerken – en de HARTING Technology Group pakt precies deze problemen aan met passende oplossingen.

M17 – De toekomstige standaardmaat voor geminiaturiseerde aandrijvingen?

Op dit moment bedienen ronde connectoren in de maat M23 het grootste deel van alle aansluitingen voor aandrijvingen en actuatoren in industriële toepassingen. Door de verhoogde efficiëntie van de aandrijvingen en de digitalisering, miniaturisering en decentralisatie neemt het aantal compacte aandrijvingen echter voortdurend toe. Nieuwe, meer kostenefficiënte aandrijfconcepten vragen ook om nieuwe, compactere interfaces. De afmetingen en prestatiegegevens maken de M17-serie van HARTING voorbestemd als de nieuwe standaard voor aandrijvingen met een vermogen tot 7,5 kW en meer. Met een nominale spanning tot 630 V en een stroombelastbaarheid tot 26 A bij een omgevingstemperatuur van 40 °C levert de M17-serie een zeer hoge vermogensdichtheid voor compacte en efficiënte aandrijvingen.

M17 ronde connectoren zijn de perfecte keuze voor compacte en krachtige aandrijvingen en servomotoren tot 7,5 kW

Om het aantal interfaces op aandrijvingen te verminderen, worden de M17-connectoren voor hybride oplossingen (voeding + signalen + data) ook gestandaardiseerd volgens IEC 61076-2-117 als onderdeel van het “One-Cable-Automation” (OCA)-initiatief – wat betekent dat toekomstige oplossingen plug-in-compatibel zullen zijn met alle fabrikanten op basis van de betreffende norm.

Bedieningsinterfaces voor veilige en beveiligde operaties

Op de SPS Nürnberg 2023 presenteert de Technology Group de nieuwe productfamilie van operatorinterfaces. De reeks knoppen, noodstopschakelaars en andere bedieningselementen combineert de veilige bediening van apparaten met een aantrekkelijk, modern design. Omdat bedieningsinterfaces de interface vormen tussen mens en machine, moeten ze daarom voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, intuïtieve bruikbaarheid en betrouwbaarheid. De bedienings- en bedieningsapparaten zijn verkrijgbaar als: controlelampjes, drukknoppen, sleutelschakelaars, keuzeschakelaars en noodstopschakelaars. De bedieningselementen vormen een zinvolle aanvulling op de visueel aantrekkelijke interfaces voor hoogwaardige paneeldoorvoeren van de vorige harport-serie. Deze zijn verkrijgbaar als interfaces voor USB type A, B en C, RJ45, audio (3,5 mm jackplug), video (HDMI) naast verschillende accessoires zoals beschermhoezen voor IP-bescherming, labels of houders.

De reeks operatorinterfaces wordt in 2023 uitgebreid met tal van mens-machine-interfaces bestaande uit knoppen, schakelaars, noodstopschakelaars en nog veel meer. De bedieningsinterfaces van HARTING combineren een veilige en betrouwbare werking met een hoogwaardig ontwerp.

Alle modellen zijn ontworpen voor behuizingsinstallatie en zijn verkrijgbaar in twee maten: De maat voor een behuizingsuitsparing met een diameter van 22,3 mm is geschikt voor toepassingen in automatisering, machines en robotica. De maat voor een behuizingsuitsparing met een diameter van 30,5 mm wordt gebruikt in typische transporttoepassingen. Naast behuizingsinterfaces van industriële kwaliteit profiteren gebruikers nu ook van betrouwbare en robuuste bedieningselementen uit één hand.

HARTING en Perinet tonen SPE-netwerk in actie

Ook in de fabrieksautomatisering neemt de behoefte aan krachtige datanetwerken toe. Single Pair Ethernet is een van de belangrijkste bouwstenen op weg naar de Digital Factory en het IIoT. De aanzienlijk gereduceerde infrastructuur in vergelijking met bestaande oplossingen maakt een resourcebesparende verbinding van het veldniveau met bestaande Ethernet-netwerken mogelijk. Voordelen zoals de gelijktijdige levering van maximaal 50 W vermogen aan het apparaat en real-time mogelijkheden via TSN over OPC UA, positioneren SPE als de sleutel voor IoT-toepassingen. Nu het SPE-ecosysteem met componenten en apparaten de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, komt de focus steeds meer te liggen op de eerste toepassingen. Samen met het in Berlijn gevestigde bedrijf Perinet – het zusterbedrijf van HARTING dat gespecialiseerd is in de integratie van sensoren en actuatoren in de IP-wereld en het ontwikkelen en produceren van nieuwe, innovatieve elektronische en elektromechanische componenten en de bijbehorende software op basis van geavanceerde, geavanceerde technologieën – en andere partners van het SPE Industrial Partner Network, zal HARTING op SPS 2023 een live-applicatie presenteren die de fabrikantonafhankelijke,  interactieve functionaliteit van alle SPE-apparaten en -componenten. De applicatie toont een voorbeeld van een use case voor fabrieksautomatisering en onderstreept op indrukwekkende wijze: SPE is operationeel en klaar voor gebruik.

Verbruik scherp in de gaten houden: live demonstratie van de ontwikkeling van energiebeheerinterfaces voor IoT-technologieën

HARTING ondersteunt het onderzoeksproject “Ontwikkeling van energiebeheerinterfaces voor IoT-technologieën – IoT_EnRG” van de Hannover University of Applied Sciences and Arts en de Helmut Schmidt University Hamburg met slimme infrastructuur. Het onderzoeksproject is gericht op de ontwikkeling van een universeel energie-informatiemodel voor de gestroomlijnde overdracht van energiebeheergegevens naar systemen op een hoger niveau. De vereenvoudigde verspreiding en het vereenvoudigde gebruik van informatie over het energieverbruik zorgt voor duurzame acties in de industriële productie en een efficiënt en zuinig gebruik van energie. De demonstrator op de beursstand toont actuele, echte voorbeelden om te illustreren hoe de energiemanagementgegevens van verschillende fabrieksautomatiseringsprotocollen worden vertaald in uniforme semantiek en worden doorgegeven via OPC UA / MQTT.

Het IoT_EnRG onderzoeksproject heeft tot doel een universeel energie-informatiemodel te ontwikkelen dat uitgebreide energiemonitoring in fabrieksautomatisering mogelijk maakt. HARTING ondersteunt het project van de Hannover University of Applied Sciences and Arts en de Helmut Schmidt University of Hamburg met de juiste connectiviteit.

M12 X-gecodeerde ronde connectoren voor Gbit Ethernet nu ook in het veld afsluitbaar

Ter gelegenheid van de SPS van dit jaar lanceert HARTING de M12 ronde connector in veldafsluitbaar ontwerp met X-codering – een interface die gemakkelijk en betrouwbaar in het veld kan worden aangesloten. Op deze manier kunnen Gbit Ethernet-verbindingen ook in het veld worden geassembleerd en aangesloten met de juiste ruwe kabel voor veeleisende toepassingsomgevingen: een eenvoudige en snelle oplossing voor het installatiegebied.

Met IP-bescherming 65/67 volgens IEC 60529, een temperatuurbereik van -40 °C tot 85 °C en een volledig afgeschermde behuizing is de connector de ideale keuze voor Ethernet-netwerken in industriële toepassingen. Afhankelijk van de toepassing is er keuze uit sloten met een conventionele schroefdraad (IEC 61076-2-109) of de gereedschapsloze PushPull-vergrendeling (IEC 61076-2-010). Deze laatste is met name geschikt voor tijdkritische (de)montage, of in toepassingen waarbij vaak verbindingen moeten worden in- en uitgeplugd.

M12 ronde connector X-gecodeerd nu ook beschikbaar in veldafsluitbare versie. De ideale interface voor hoge datasnelheden in veeleisende installatiescenario’s.

SPE aansluitvlak T1 Industrial verkrijgbaar in IP65/67 PushPull behuizing

De T1 Industrial Single Pair Ethernet (SPE)-interface volgens IEC 63171-6 is het koppelingsvlak voor SPE dat door de internationale normalisatie-instellingen ISO/IEC, TIA en IEEE is gekozen voor de industrie en haar toepassingen. Het aansluitvlak is gebaseerd op een modulair systeem waarbij het gegevensinzetstuk in de verschillende behuizingen van het HARTING-productportfolio past – wat betekent dat alle toepassingen van IP20 tot IP65/67 mogelijk zijn. Nieuw voor SPS 2023 is de T1-interface in de Mini PushPull-behuizing. De rechthoekige PushPull-connectoren vergrendelen met een duidelijke hoorbare feedback die gebruikers ondubbelzinnige informatie geeft over de beveiligde verbinding – volledig gereedschapsloos en zonder zorgen over koppels. Een duidelijk hoorbare “klik” bij het aansluiten en de interface is IP65/67 beschermd en trillingsbestendig vergrendeld – de geïntegreerde gele “veiligheidsclip” voorkomt elke onbedoelde bediening. Voor de externe stroomvoorziening van sensoren, actuatoren en apparaten kan tot 50 W worden verzonden via de SPE-kabel (PoDL – Power over Data Line).

Op de SPS 2023 presenteert HARTING ook de enkelparige Ethernet-interface T1 Industrial (IEC 63171-6), nu voorzien van een geheel nieuwe IP65/67-beschermde Mini PushPull-behuizing. Bediening zonder gereedschap, hoorbare feedback over veilige vergrendeling en rondom, volledig veilige bescherming van verbindingen kenmerken de SPE-aansluiting voor veeleisende en veeleisende taken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details