Platform over productie- en procesautomatisering
Hightech ontmoet de landbouw- en Voedingsindustrie

Hightech ontmoet de landbouw- en Voedingsindustrie

Technologische innovaties bepalen de toekomst van de landbouw- en voedingsindustrie. AgriFoodTech vormt het juiste podium om deze innovaties te tonen. De vierde editie vindt plaats op 11 en 12 december in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het evenement brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand om onze wereldwijde koppositie in deze sectoren te behouden.

De topsectoren landbouw, voedingsindustrie, tuinbouw en uitgangsmaterialen en hightech systemen en materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. In België mag de voedingsindustrie zich zelfs de grootste industriële sector van het land noemen. Op het snijvlak van deze sectoren liggen uitdagende innovatiekansen die zicht bieden op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel. Voor het upgraden van machines en productielijnen naar Industrie 4.0 zijn hightech en ICT-innovaties nodig. Denk aan onder andere sensoren, drones, robots, big data, vision, automatisering, visualisatie, photonica, predictive maintenance, kwaliteitscontrole, inspectie … Alles draait om effectiever, efficiënter en duurzamer produceren. Proces- en kwaliteitsverbetering staan hierbij hoog in het vaandel.

Nieuwe inzichten

Op de beursvloer van AgriFoodTech en in speciale lezingentracks krijgen afgevaardigden uit deze industrie nieuwe inzichten en praktische handreikingen van concullega’s. AgriFoodTech 2019 presenteert alle technologische ontwikkelingen samen met zijn partners onder één dak en bestrijkt de gehele keten van de landbouw- en voedingsindustrie, van engineer tot gebruiker. Ook dit jaar wordt er weer intensief samengewerkt met diverse partners. Deze partners staan garant voor innovatie en kennis en ondersteunen bij de invulling van dit unieke platform. Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum bij uitstek de partij om over de volle breedte van de sector een podium te geven aan (hightech) oplossingen voor kwaliteits- en procesoptimalisatie. Hiermee werkt zij voor het congresgedeelte samen met het AgriFoodTech Platform (uitvoerende organisaties zijn FME, LTO Nederland en 4TU met ondersteuning van LNV).

Highlights

• AgriFoodTech Platform congres op woensdag 11 december

• Hackathon

• Start-up plein

• Onderwijsplein

• (Internationale) Meet & Match   


Praktische info

Waar? Brabanthallen, Den Bosch

Wanneer? Woensdag 11 december en donderdag 12 december

Openingsuren? 9.30 tot 17.00 uur

Toegang? Gratis

Meer info? www.agrifoodtech.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details